Reţinut pentru contrabandă cu ţigări

contrabanda cu tigari la BotosaniPoliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat care intenţiona să introducă ilegal pe teritoriul României 1,500 pachete de ţigarete cu timbru de acciză Republica Ucraina. Miercuri, în baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Dorohoi împreună cu cei din cadrul STPF Botoşani au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.

În cadrul acestei acţiuni, în jurul orelor 15.00, lucrătorii noştri au depistat şi reţinut pe direcţia localităţii de frontieră Dersca o persoană care avea asupra sa două colete voluminoase, prevăzute cu chingi pentru transport.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţeaul român N.D., de 51 de ani, care a declarat că intenţiona să comercializeze ţigările pe raza localităţii Dersca.
La examinarea celor două colete a fost găsită cantitatea de 1500 pachete ţigări marca Monte Carlo, în valoare de 13.322 lei, care a fost reţinută în vederea confiscării.

like facebookÎn cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat Judecătoriei Dorohoi, cu propunerea dispunerii măsurii arestării preventive pentru 30 zile.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecinţă cu gravitatea faptelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *