Cadre didactice împiedicate să se înscrie la concursul de titularizare. Vezi motivul!

examen profesoriSindicatele din invatamantul local acuza ca instanta blocheza dreptul unor cadre didactice, care au absolvit Spiru Haret, de a participa la concursul de titularizare din acest an. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani, sustine ca termenele de judecata stabilite de instante in cazul profesorilor care cer recunoasterea studiilor sunt foarte mari, unele urmand sa se judeca si in septembrie 2014, fapt ce impiedica accesul acestora la concurs.

like facebook

Sunt colegi care au obtinut hotarare judecatoreasca in 2012 la Curtea de Apel Suceava si nici acum nu este terminat procesul la Bucuresti. Inalta Curte stabileste termene la intervale mari, de exemplu septembrie 2013 si septembrie 2014 si atunci oamenii sunt blocati, nu pot participa la aceste concursuri, ceea nu mi se pare in regula. Nu se recunosc in general aceste studii. Oamenii au ales calea instantei, in speranta ca obtin o hotarare care obliga ministerul sa-i primeasca la concurs, iar fiecare caz este tratat individual„, a spus Axinte.

Zeci de cadre didactice botosănene se judeca cu Ministerul Educatiei in vederea obtinerii diplomei de studii superioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *