Încă un primar este la un pas de a-şi pierde mandatul după o decizie a instanţei. Vezi de ce!

primar Mitoc, Sorin ScutariuPrimarul unei comune din judeţul Botoşani este la un pas de a-şi încheia mandatul înainte de termen după o decizie a judecătorilor. Miercuri, Curtea de Apel Suceava a respins contestaţia formulată de Sorin Scutariu, primarul comunei Mitoc, împotriva deciziei Agenţiei Naţionale de Integritate, care a decis că el s-a aflat în incompatibilitate, în perioada cât a fost consilier local. Decizia nu este definitivâ, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

like facebookPotrivit ANI, Sorin Scutariu, în calitate de consilier local în cadrul C.L. al comunei Mitoc, a participat la vot în şedinţa consiliului în care s-a aprobat proiectul privind concesionarea păşunilor aflate în proprietatea comunei, a depus în nume personal dosarul de participare la licitaţia deschisă pentru obţinerea prin concesionare a unei părţi din teren cu scopul păşunării animalelor pe care le deţine şi a încheiat cu primăria, în urma acestei licitații, un contract de concesiune a unui teren în suprafaţă de 560 ha, cu destinația păşunat, aflat în domeniul privat al comunei Mitoc, cât şi un contract de păşunat având ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă 9,15 ha, aflat în proprietatea concedentului.

Legislaţia menţionează că este interzis a un ales local să ia parte la deliberarea şi la adoptarea hotărârilor care, fie personal, fie prin soţ. soţie, afini sau  afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *