Percheziţii la Omniasig Botoşani. Anchetatorii au căutat poliţe contrafăcute

sediu Omniasig BotosaniProcurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au descins miercuri, la sediul Omniasig Botoşani, anchetând o presupusă fraudă la care au luat parte angajaţi din toată ţara a firmei de asigurări.

Anchetatorii au descins în 49 de locaţii, printre care şi Botoşani, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente, urmând ca, în zilele următoare, să fie audiaţi şi directorii societăţii.

La acţiune  au participat şi aproximativ o sută de ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

like facebookDirectorul general şi alţi peste 40 de directori ai Omniasig sunt suspectaţi de anchetatori de implicare în falsificarea a aproximativ un milion de poliţe de asigurare, prejudiciul produs astfel statului fiind de câteva milioane de lei. De la fiecare sucursală sunt suspectaţi directorul şi directorul de vânzări.

Cercetările nu vizează şi clienţi ai Omniasig, aceştia fiind consideraţi cumpărători de bună-credinţă. Atunci când un client se prezenta pentru a-şi încasa poliţa de asigurare, reprezentanţii societăţii îl despăgubeau, evitânt astfel controale generate de eventualele reclamaţii ale unor clienţi nemulţumiţi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *