Demersuri pentru reabilitarea casei lui Enescu de la Mihăileni. Vezi cine vrea să o cumpere!

Casa Enescu din Mihaileni
Casa Enescu din Mihaileni

Reprezentanţii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani (CJCPCT) fac demersuri pentru reabilitarea casei părinteşti a mamei compozitorului George Enescu de la Mihăileni. Aurel Melniciuc, directorul CJCPCT Botoşani, a declarat că boierul Radu Miclescu şi arhitectul Serban Sturdza sunt interesaţi să cumpere imobilul respectiv.

Am avut o primă discuţie cu boierul Radu Miclescu, care s-a întâlnit cu arhitectul Sturdza şi au încercat să găsească o soluţie pentru a cumpăra acea casă pe care vor să o restaureze. Încercăm să vedem dacă putem face un parteneriat public privat între Consiliul Judeţean şi aceşti oameni de suflet care vor să facă ceva pentru acestă casă„, a spus Melniciuc.

like facebookCasa lui Enescu de la Mihăileni este compusă din teren în suprafaţă de 895 mp şi construcţie în suprafaţă de 105 mp, casă situată în localitatea Mihăileni.

Casa părintească a mamei compozitorului George Enescu datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea. Ea este proprietate privată a două persoane, dintre care una descendentă a familiei marelui compozitor respectiv George Rusu, însă o parte din imobil este deţinută şi de Ştefan Botez.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *