„Echipaj de pompieri” – concurs destinat copiilor cu deficienţe

ISU botosaniCopiii cu cerinţe educative speciale din judeţ se întrec joi, la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” din municipiul Dorohoi, pentru titlul de cel mai bun „Echipaj de pompieri”.
La start, care se va da la ora 10.00, se vor alinia 12 echipaje (şase formate din elevi care frecventează clasele I-IV, şase formate din elevi de la gimnaziu), clasate pe primele trei locuri la fazele zonale.

Competiţia are două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică constă în rezolvarea unui chestionar cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.
La proba practică, concurenţii trebuie să recunoască accesoriile folosite de pompieri pentru stingerea incendiilor şi să-şi arate îndemânarea pentru realizarea unor noduri pe două rastele de concurs special amenajate. Proba practică este contracronometru.

like facebookUnic la nivel naţional, concursul „Echipaj de pompieri” a fost organizat la iniţiativa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în scopul pregătirii acestei categorii de elevi în vederea protecţiei propriei vieţi, dar şi pentru a-i învăţa să acorde primul ajutor persoanelor aflate în situaţii critice.

Echipajele clasate pe primele trei locuri vor primi cupe, medalii, diplome şi dulciuri.
Vineri, începând cu ora 10.00, la Liceul cu Program Sportiv se va desfăşura etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Competiţia se adresează tuturor elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, cu excepţia elevilor din clasa a XII-a, având ca obiectiv înţelegerea rolului, locului şi atribuţiilor protecţiei civile în România.
Concursul are două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică constă în rezolvarea unui chestionar cu 15 de întrebări din domeniul protecţiei civile. Pentru a fi desemnaţi câştigători concurenţii trebuie să demonstreze că ştiu să acorde primul ajutor în caz de dezastre, să folosească mijloacele de protecţie individuală, cunosc măsurile de protecţie, comportare şi intervenţie adecvate factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *