Poliţiştii se întâlnesc cu elevii într-un Program de prevenire a delincvenţei juvenile

campanie anti-violenta a IJP BotosaniPoliţiştii botoşăneni continuă activităţile de informare a elevilor din clasele gimnaziale în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare în activităţi infracţionale.

Astfel, în cadrul Programului local de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, poliţiştii botoşăneni au continuat acest gen de activităţi, la nivelul Şcolii Gimnaziale „Elena Rareş” Botoşani.

Întâlnirile cu elevii se desfăşoară sub forma unor activităţi cu caracter interactiv, în cadrul cărora copiii primesc sfaturi cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte atunci când siguranţa le este pusă în primejdie .

like facebookRiscul consumului de alcool si etnobotanice la vârste fragede, apartenenţa faţă de un anumit grup de prieteni, presiunea anturajului, siguranţa pe Internet, în

special pe reţelele de socializare, sunt doar câteva din temele dezbătute de poliţiştii Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii, cu elevii şcolii.

Activităţile presupun implicarea elevilor în discuţii pe marginea unor cazuri prezentate, formularea unor concluzii referitoare la alegerile pe care trebuie să le facă adolescenţii, precum identificarea unor soluţii pentru ieşirea din unele situaţii cu care se confruntă această categorie de vârstă.

Activităţile vor fi derulate şi la nivelul claselor gimnaziale din alte şcoli botoşănene, în cursul anului şcolar 2014 – 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *