Tânăra din Botoşani, operată de cinci ori, începe să îşi revină

monica neamtu iasiTânără, de 19 ani, din Curteşti,care a suferit cinci intervenţii chirurgicale în trei săptămâni, începe să îşi revină. Monica Neamţu a fost detubată şi transferată de pe secţia de Terapie Intensivă, iar în prezent mănâncă şi respiră singură.

Mai mult decât atât, cadrele medicale susţin că tânăra a reuşit să facă primii paşi, luni, însă se află în continuare sub strictă observaţie.

like facebookMonica Neamţu a fost internată la Maternitatea Elena Doamna pentru extragerea unei sarcini extrauterine.

Conf. dr. Razvan Socolov, director medical al maternităţii, a perforat în timpul operatiei unul dintre vasele de sânge ceea ce a dus la aparitia unei hemoragii care nu a mai putut fi oprită timp de cateva zile, perioadă în care Monicăi i s-au facut transfuzii de sange şi transfuzii cu concentrat trombocitar. Tânăra a mai fost suspusă altor patru intervenţii chirurgicale, ultimile două având loc la Spitalul de Urgenţe „Sf Spiridon” din Iaşi.

Ministerul Sanatăţii nu s-a pronuntat în urma celor două anchete efectuate la Maternitatea Elena Doamna, iar la Colegiul Medicilor din Iaşi comisia de malpraxis încă analizează cazul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *