Ministerul Sănătăţii nu dispune de fonduri pentru finanţarea Urgenţelor de la pediatrie

secretar de stat in ministerul Sanatatii, Petru Melinte, la BotosanivMedicul Petre Melinte, reprezentantul Ministerului Sanatatii, a anunţat, sâmbătă, oficialităţile judeţului, dar şi reprezentanţii Spitalului Judeţean, că ministerul nu dispune de fonduri pentru a putea prelua finanţarea Centrului de Primiri Urgente (CPU) de la Sectia de Pediatrie.  Cheltuielile vor fi suportate, în continuare, din bugetul spitalului, asta în condiţiile în care adresabilitatea la Urgenţele de la Secţia de pediatrie este tot mai ridicată.

like facebook

A spus că, din păcate, nu există bugetul necesar. Am avut o discuţie de aproximativ o oră, am vizitat punctul de lucru de la Pediatrie şi UPU de la Spitalul Judeţean şi urmează să mai întocmim o documentaţie actualizată, pentru că a trecut trimestrul I 2014 şi lucrurile se mai pot schimba. Domnul doctor Melinte s-a convins că este un punct de lucru cu tot ceea ce trebuie, este bine dotat, acoperit cu personal şi că există adresabilitate„, a spus managerul Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti speră într-o rectificare pozitivă de buget în vară şi spun că poate atunci Ministerul Sănătăţii va prelua finanţarea de la CPU.

One thought on “Ministerul Sănătăţii nu dispune de fonduri pentru finanţarea Urgenţelor de la pediatrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *