Mihai Ţurcanu, în mijlocul moldovenilor din Regiunea de Nord-Est

mihai turcanu campanie radautiAlegătorii din judeţele Suceava, Bacău şi Neamţ şi-au întâlnit, pe parcursul zilelor trecute, candidatul care îi va reprezenta în Capitala Europei.

Mihai Ţurcanu, candidatul PNL pentru Regiunea de Nord-Est la alegerile pentru Parlamentul European  a stat de vorbă cu locuitorii municipiului Suceava; cu liberalii din zona Rădăuţi, alături de deputatul Alexandru Băişanu; cu deputatul Dumitru Pardău, primari şi factori de decizie din zona de munte a judeţului, la Fundu Moldovei; alături de deputatul Radu Surugiu şi primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, şi-a prezentat proiectele în oraşul de la poalele Rarăului. La câteva zile distanţă, s-a întors în judeţul Suceava, la Vicovu de Jos, într-o localitate în care munca şi implicarea sunt puse la loc de mare cinste.

mihai turcanu campanie suceava

În judeţul Neamţ, a ajuns, la invitaţia organizaţiei judeţene a PNL şi a deputatului Dorin Ursărescu, în localitatea Dămuc din zona Bicaz. Ca şi de partea cealaltă a muntelui, Mihai Ţurcanu şi-a prezentat proiectele pe care le va dezvolta, în cadrul Parlamentului European, în sectorul zootehnic, dat fiind specificul zonei montane, în care oamenii trăiesc în special de pe urma creşterii animalelor.

like facebook

Se confirmă faptul că românii sunt interesaţi de politică şi ancoraţi în actualitatea politică naţională, însă percep cu mai mare dificultate necesitatea politicilor europene şi traseul lor până la legislaţia naţională. Acesta este rolul întâlnirilor la care Mihai Ţurcanu a participat zilele trecute şi care vor continua zilnic, până la sfârşitul campaniei electorale.

Mihai Ţurcanu le-a promis moldovenilor că, după obţinerea mandatului, va fi extrem de prezent în Regiunea de Nord-Est, actualmente cea mai săracă regiune de dezvoltare din cadrul Uniunii Europene. Totodată, în fiecare localitate străbătută şi în faţa a peste 1000 de liberali aflaţi în sala Teatrului de Vară la Bacău, Mihai Ţurcanu a dat asigurări că va face tot posibilul ca Regiunea de Nord-Est să părăsească ruşinosul loc pe care îl ocupă în prezent.

La Bacău a fost prezent şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, care, la rândul său, a ales o campanie electorală extrem de prezentă în teritoriu şi care a declarat că mai are de bifat doar patru judeţe din ţară. Atât la eveniment cât şi la conferinţa de presă, Crin Antonescu a vorbit despre necesitatea ca PNL să nu devină un partid de mâna a doua, iar asta implică un scor de cel puţin 20% de alegerile europarlamentare. Acest lucru, odată îndeplinit, poate da viitorul preşedinte al României din partea Partidului Naţional Liberal.

Sursa: comunicat PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *