O nouă răfuială PNL-PSD. Vezi ce proiect vrea să promoveze PNL în şedinţa extraordinară de CL

florin turcanu mai 2014Consilierii locali ai PNL au iniţiat un proiect de hotarare prin care se propune ca toate utilităţile botoşănenilor cu venituri reduse să fie suportate din bugetul local. După ce primarul Ovidiu Portariuc a spus că municipalitatea va suporta cheltuielile comune, acum liberalii vin şi propun ca municipalitatea să preia toate plăţile la utilităţi în cazul persoanelor cu venituri reduse. Motivul, susţine preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu: Portariuc este mincinos.

Şedinţa extraordinară va fi convocată joi, în proiect fiind propusă reducerea la jumătate a taxelor şi a impozitelor locale şi a asumării, de către Primărie, a tuturor subvenţiilor, inclusiv la salubrizare şi utilităţi pentru această categorie de personal.

like facebook

Am văzut că primarul municipiului Botoşani are o mare problemă. Nu ştie cum să depună un proiect de hotărâre în Consiliu local şi umblă pe stradă şi cere semnături de la oameni. Vom vota tot ce-şi propune primarul să ducă la îndeplinire minţind oamenii, să plătească primăria tot ce înseamnă condominiu, să plătească primăria tot ce înseamnă apă, gunoi şi canal pentru toţi cetăţenii municipiului Botoşani, conform legislaţiei. Micşorăm impozitele şi taxele la jumătate din cât permite legea. Am tras un semnal de alarmă că trebuie să respectăm legea: dar dacă există disponibilitate şi primarul îşi asumă acel proiect, noi îl ajutăm„,  a spus Ţurcanu.

El a spus că nu-şi asumă consecinţele acestei măsuri, iar în cazul în care nu există acoperire financiară şi este ilegal, atuci poate fi atacat de prefectul judeţului Botoşani.

Ţurcanu susţine că normal ar fi fost ca primarul să vină mai întâi cu un proiect de hotărâre privind plata condominiilor de către municipalitate şi nu să umple prin oraş după semnăturile botoşănenilor şi să-i mintă că iniţiativa nu poate fi dusă la îndeplinire din cauza consilierilor PNL şi PDL.

Acesta este un  răspuns la o minciună a lui. Este un mincinos care nu are nimic a spune. Când a ieşit în stradă şi a început să strângă semnături minţind lumea fără să puie un proiect de hotărâre, nu şi-a asumat nimic. Dacă dânsul are atâta disponibilitate, îl ajutăm mai mult. Dacă proiectul nu este legal să-l atace prefectul. El face nişte promisiuni fără acoperire”, a spus Ţurcanu.

 

 

One thought on “O nouă răfuială PNL-PSD. Vezi ce proiect vrea să promoveze PNL în şedinţa extraordinară de CL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *