Studenţii care l-au omorât pe omul de afaceri botoşănean Daniel Mancaş au fost condamnaţi şi pentru înşelăciune

vlad scurtu
Vlad Scurtu. Foto: Evz.ro

Doi studenţi, care în anul 2007 l-au omorât pe omul de afaceri botoşănean Daniel Mancaş, au fost condamnaţi şi pentru înşelăciune. Vlad Irimia Scurtu şi Alina Mihaela Horeanu au primit trei ani, respectiv doi ani de închisoare, miercuri, de la judecătorii Curţii de Apel Iaşi. Pedepsele au fost contopite cu cele primite pentru crimă, respectiv 23 de ani pentru Vlad Scurtu şi 20 de ani pentru Alina Horeanu.

like facebookCei doi au fost acuzaţi că, după ce l-au ucis pe Daniel Mancaş, i-au luat actele şi au înşelat o firmă din judeţul Suceava, dându-se reprezentanţi ai unei societăţi din Braşov. Aceştia au luat cu acte false materiale de construcţii în valoare de 128.000 de lei, iar ulterior au vândut marfa şi au cheltuit banii.

Cei doi, ajutaţi de alţi doi prieteni, au comis crima la inceputul lunii februarie a anului 2007. Mancas a murit dupa ce, atras in apartamentul Alinei dintr-un cartier iesean, i-au fost aplicate, de catre Vlad Scurtu, 7 lovituri de cutit in zona pieptului si a spatelui.

Dupa ce Daniel si-a dat si ultima suflare, impreuna cu alti doi studenti, au ingropat cadavrul intr-o padure din localitatea Ciprian Porumbescu din judetul Suceava.

Daniel Braescu si Alexandru Stan, tinerii care au ajutat la cararea cadavrului, au fost condamnati, fiecare, la trei ani de inchisoare cu suspendare. Daniel Mancas era casatorit si avea un copil, iar sotia sa era insarcinata in momentul producerii crimei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *