Directorul Institutului Matei Balş, în vizită la prefect

adrian streinu cercelAdrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”, vizitează în aceste zile judeţul Botoşani pentru punerea bazelor unui proiect transfrontalier privind circulaţia peste graniţe a bolilor infecţioase.

Academicianul l-a vizitat în această dimineaţă pe prefectul Costică Macaleţi, din dorinţa de a solicita şi sprijinul autorităţilor locale pentru realizarea cât mai rapidă şi facilă a proiectului.

În esenţă, se doreşte cooptarea Spitalului din Dorohoi ca partener într-o amplă campanie ce cercetare, de informare şi educare a populaţiei de la graniţă pentru  realizarea unui obiectiv general de scădere a incidenţei de transmitere a bolilor infecţioase peste frontierele de stat.

like facebook

Însoţit şi de alţi  profesori universitari, printre care prof., dr. Carmen Mihaela Dorobăţ, managerul general al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, academicianul şi-a propus să viziteze tot astăzi unitatea medicală din Dorohoi, unde să afle detalii şi despre cazuistica bolilor infecţioase din zona de Nord a judeţului Botoşani.

Viitorul proiect transfrontalier are deocamdată doar linii generale şi îşi propune, în principal, schimburi de experienţă cu partenerii de peste graniţe, studii şi cercetări, campanii de prevenţie cu privire la acest tip de afecţiuni. Mesajul cercetătorului este „o colaborare productivă pentru managementul transfrontalier al bolilor infecţioase”

Una dintre afecţiunile care creează mari probleme în acest context este, se pare, hepatita de tip C.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *