Consilierii PNL si PDL au parasit sala de sedinta, la proiectul privind schimbarea viceprimarului Catalina Lupascu

cl sala goala consilieri 1Consilierii locali ai PNL si PSD au parasit sala de sedinta, joi, la ora 12, in momentul in care trebuia sa se dezbata proiectul de schimbare a viceprimarului Catalina Lupascu. Chiar daca primarul a facut un apel la consilieri si le-a spus sa ramana la sedinta urmatoare si sa lase deoparte politicul, intrucat pe ordinea de zi exista si alte doua proiecte importante pentru municipiu, acestia l-au ignorat si au parasit sala. La sedinta au ramas doar noua consilieri, asa ca nu a existat cvorumul pentru ca aceasta sa aiba loc. Drept urmare, presedintele de sedinta, Gheorghe Iavorenciuc, a suspendat sedinta.

„Constatam ca doar 43% dintre consilieri sunt prezenti si, conform statutului, nu se poate tine aceasta sedinta”, a spus Iavorenciuc.

cl sala goala consilieriPrimarul Ovidiu Portariuc s-a aratat dezamagit si a spus ca, consilierii PNL si PDL s-au dus sa sarbatoreasca victoria numirii unui nou viceprimar PDL, in loc sa voteze proiectele importante pentru municipiu.

like facebook

Lasand disputa politica, vorbim de doua proiecte importante pentru municipiu si extrem de intarziate: vorbim despre o rectificare bugetara, bani pe care nu-i putem aloca scolilor si liceelor pentru reparatii. Si daca nu-i putem aloca acum desfasurarae procedurii va intarzia. Nu as vrea sa va treziti cu parinti care au fost la mine in audienta pentru a repara sali de sport si scoli unde ploua in clasa. Sunt obiective care nu mai suporta intarziere. Mai este un contract de mandat pentru eficienta energetica. Suntem in intarziere.Daca nu adoptam astazi aceste hotarari, nu stiu cine isi va asuma responsabilitate”, a spus Portariuc.

De altfel, consilierii PNL si PSD au anuntat inca de joi dimineata ca nu vor sta la sedinta a adoua, intrucat convocarea nu s-a facut cu respectarea termenului legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *