Consilier local din judeţul Botoşani, cercetat de ANI

ANI+ Agentia Nationala de IntegritateAgenţia Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul unui consilier local din judeţul Botoşani. Este vorba de Iulian Ceicovschi, consilier local în cadrul Consiliului Local Mitoc.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului 2008 – 2012, acesta a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. Mitoc privind concesionarea activității de gestiune a pășunilor aparținând domeniului privat al Comunei Mitoc. Ulterior, în calitate de membru fondator cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 10% și administrator – președinte al  societății cooperatiste „Lunca Prutului Cooperativa Agricolă”, a semnat un contract de concesiune pășune, încheiat între Primăria Comunei Mitoc și societatea cooperatistă, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001, art. 75, lit. f) din Legea 393/2004 şi art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

like facebook

Prin concesionarea pășunilor comunale, societatea cooperatistă a obținut venituri din folosirea și exploatarea pășunilor, venituri care, prin creșterea patrimoniului societății au crescut și patrimoniul personal al persoanei evaluate, se precizează într-un comunicat al ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *