Viorel Iliuţă despre tichetele câştigate de angajaţi în instanţă: Decizia este undeva corectă şi va trebui să o respect

iliuta viorelManagerul Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, consideră corectă decizia instanţei în cazul tichetelor de masă cerute de angajaţi şi spune că va trebui să o respecte. Iliuţă susţine, însă, că în cazul tichetelor de masă nu s-a pus problema unei rele intenţii, ci că aceste drepturi nu au fost date urmare a datoriilor înregistrate de Spitalul Judeţean.

Este un drept salarial şi angajaţii au dreptul, dar mai există o lege, şi anume cea a bugetului. Aici nu s-a pus problema unei rele intenţii, faptul că cineva nu a dorit să îndeplinească drepturile legitime ale personalului, ci s-a pus în urma imposibilităţii de a statisface aceste doleanţe. La nivelul anului trecut, începând cu luna iulie, din bugetul Consiliului Judeţean, la propunerea spitalului, s-au scos tichetele de masă, începând din iulie şi până în decembrie şi perioada rămasă şi bugetată a fost ianuarie -iunie. Din cele şase luni bugetate, noi am dat tichete de masă cu greutate pentru primele trei luni, iar teoretic mai erau trei luni, aprilie-iunie„, a spus Iliuţă.

like facebook

Sindicatul Sanitas a acţionat în instanţă conducerea Spitalului, în numele a 1100 de angajaţi, pentru neplata tichetelor de masă şi a avut un prim câştig de cauză la Tribunalul Botoşani. Decizia poate fi însă atacată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *