Acţiuni la APM dedicate Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare

apm botosaniAgenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează în perioada 6-10 mai 2014 o serie de acţiuni dedicate marcării Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare . Deviza sub care se sărbătoreşte în acest an acest eveniment, „Căile de destinaţie: Păsările Migratoare şi turismul”, atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra legăturii dintre turismul durabil, dezvoltarea comunităţilor locale şi protejarea păsărilor migratoare.

Acest eveniment este marcat la nivel global începând cu anul 2006. Fenomenul migraţiei păsărilor prezintă o importanţă deosebită, acestea acţionând ca indicatori ai ecosistemului, biodiversităţii şi schimbărilor climatice.

APM Botoşani marchează acest eveniment prin acţiuni de monitorizare a speciilor de păsări sălbatice din situl Natura 2000 “Iazurile de pe valea Ibănesei –Başeului Podrigăi”, diseminare de materiale informative, prezentări de specialitate organizate la Şcoala gimnazială nr 8 Botoşani în care vor fi expuse aspecte semnificative pentru conservarea speciilor de păsări migratoare şi vor fi  punctate modalităţile concrete în care tinerii se pot implica în acţiuni de voluntariat în acest domeniu .

like facebook

Nu este prima dată când organizăm acţiuni de informare pe această temă. Pe teritoriul judeţului Botoşani, de-a lungul râului Prut şi a lacului de acumulare Stânca Costeşti,  există unul dintre cele mai importante culoare de migrare a păsărilor sălbatice din estul Europei, frecventat de zeci de specii de păsări, iar APM Botoşani a intreprins şi cu alte ocazii acţiuni de informare a populaţiei din comunele limitrofe. Este ştiut faptul că principala ameninţare pentru păsările migratoare nu sunt factorii naturali, ci  activitatile umane (defrisari, agricultura, constructii), prin distrugerea habitatelor, a locurilor de popas şi iernat.” a declarat directorul executiv al APM Botoşani, Eugen Mateciuc.

Sursa: comunicat APM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *