S-a dat startul lucrărilor la Mănăstirea Coşula. Vezi când va fi finalizată investiţia!

manastirea cosulaOficialităţile au marcat, miercuri, deschiderea oficială a lucrărilor pentru reabilitarea complexului Monahal Coşula. La eveniment au luat parte vicepreşeidntele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, reprezentanţi ai firmei Victor Construct, societatea ce se va ocupa de lucrări precum şi alţi funcţionai implicaţi în derularea proiectului. Stareţul Mănăstirii, Calinic Chirvase a oficiat o slujbă de sfinţire şi a mulţumit tuturor factorilor implicaţi în proiectul cu fonduri europene.

like facebook” În această zi Mănăstirea Coşula beneficiază de un proiect cofinanţat cu fonduri europene, prin care se va consolida şi reustaura Biserica, casa ecumenească, arhondaricul, turnul de clopotniţă, zidul de incintă, cuhniile şi beciurile. Nu pot să îmi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă Mănăstirea nu ar fi beneficiat de o asemenea finanţare”, a declarat stareţul Mănăstirii.

staret manastirea cosulaProiectul este în valoare de 10 milioane de lei, iar perioada de execuţie este de 18 luni, însemnând că recepţia lucrărilor ar urma să aibă loc în toamna anului viitor.

” Este o lucrare poate prea mult aşteptată. Bine că a da Bunul Dumnezeu şi a început astăzi. Lucrările se vor finaliza în 18 luni, deci undeva în luna octombrie anul viitor ar trebui făcută recepţia. Constructorul este din Botoşani şi am întreaga credinţă că se va implica foarte serios şi lucrările vor fi finalizate”, a afirmat Gheorghe Sorescu.

 

 

 

gheorghe sorescu, functionari cj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *