Preot dus cu mascaţii la DNA

dna suceavaPărintele Dumitru Horga din Cândeşti şi alţi doi botoşăneni bănuiţi de implicare în contrabanda cu ţigări prin Vama Siret, Daniel Dumitru Sofronie şi Paul Constantin Ciornenchi, au fost ridicaţi ieri, de la domiciliu, de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie şi duşi la sediul DNA- Serviciul teritorial Suceava.

Măsura a fost dispusă de anchetatori, după ce botoşănenii au refuzat să se prezinte la audieri, conform citaţiilor, procurorii fiind nevoiţi să emită pe numele lor mandate de aducere.

„Au fost audiaţi în calitate de inculpaţi, după care au părăsit sediul DNA”, a declarat Mihaela Mihai, procuror şef în cadrul DNA Suceava.

like facebook

Acuzaţi de dare de mită, constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, dar şi cumpărare de influenţă, cei trei au fost asistaţi de avocaţi şi au pledat nevinovaţi, prevalându-se de dreptul de a nu face declaraţii.

Ancheta vizează în total 39 de persoane, dintre care 17 inspectori şi lucrători vamali, 16 poliţişti de frontieră şi şase presupuşi traficanţi de ţigări conduşi de Dumitru Horga.

De altfel, Dumitru Horga a fost condamnat în 2008, pe când era preot la Cândeşti, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *