Un elicopter SMURD chemat degeaba la Botoşani. Vezi de ce!

transfer elicopter smurd copil (3)Un elicopter Smurd, chemat pentru o pacientă în stare gravă, a făcut cale întoarsă, marţi la amiază. Ambulanţa aeriană a ajuns până la ACR, punctul de aterizare însă nu a mai ajuns la sol, deoarece pacienta a refuzat transferul la o unitate medicală din Iaşi.

Lucica Todireanu, de 66 de ani, din comuna Manoleasa, a suferit, sâmbătă,un infarct. Marţi a solicitat ambulanţa fiind iniţial transportată până la Spitalul din Săveni, iar ulterior a fost transferată până la Spitalul Judeţean Mavromati. Având în vedere starea gravă s-a solicitat transferul la Iaşi cu elicopterul Smurd.

like facebookMedicii susţin că starea pacientei s-a agravat, din momentul solicitării, şi nu a putut fi echilibrată, iar din această cauză s-a renunţat la transportul ei, existând riscul decesului. Cadrele medicale spun că tensiunea arterială a femeie a ajuns la valoarea 6, iar protocolul de transport interzice transferul în aceste condiţii.

Surse neoficiale susţin, însă, că de fapt femeia a refuzat transferul, solicitând internarea pe o secţie a Spitalului Judeţean Mavromati.

pompieri acr botosani

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *