Proteste ale angajaţilor de la Poşta Română. Vezi cum vor acţiona angajaţii din Botoşani!

constantin ispirSindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) va organiza, începând de miercuri, o serie de acţiuni de protest atât la nivel naţional, cât şi judeţean. Potrivit liderului filialei judeţene a SLPR, Constantin Ispir (foto), protestele vizează demiterea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română, eliminarea din contractele de muncă ale actualilor director a unor prevederi potrivit cărora în cazul disponibilizării ar avea dreptul la 30 de salarii compensatorii, dar şi renunţarea la „guvernanţa corporativă” şi revenirea la vechea formă de conducere.

like facebookPoştaşii mai vor angajarea imediată de personal pe posturile deficitare, creşterea salariilor, de la 1 iunie, în raport cu rata inflaţiei, dar şi asigurarea tuturor condiţiilor de muncă.

oficiul judetean de posta botosaniCalendarul protestelor prevede pichetarea, miercuri, a sediilor prefecturilor din ţară, însă, la Botoşani, oamenii nu vor ieşi în stradă de frică să nu fie sancţionaţi.

„Motivele sunt legate de frica salariaţilor, care au fost la un miting în 2013 şi împotriva cărora s-au luat nişte măsuri din partea directorului general Ion Smeeianu, care a dispus să fie sancţionaţi toţi cei care au participat, indiferent dacă s-au aflat în libere sau în concediu”, a spus Constantin Ispir.

În schimb, aproximativ 50 de membri ai filialei judeţene vor participa la protestul de duminică, organizat la Bucureşti în Piaţa Victoriei.

Printre revendicările acestora se numără demiterea conducerii centrale, angajarea imediată a personalului necesar, pe posturile vacante sau acordarea unor creşteri salariale.

Am fi dorit să pichetăm şi Palatul Administrativ în cursul zilei de mâine însă membrii sindicali au refuzat, de frica unor noi verificări solicitate de conducerea centrală, după cum s-a întâmplat de la participarea la ultimul protest din capitală”, a susţinut Constantin Ispir, liderul filialei judeţene SLPR.

Pe 13 mai, angajaţii vor participa la greva japoneză, iar după 19 mai liderii sindicali anunţă că vor intra în greva foamei.
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că în ciuda concedierilor făcute, conducerea companiei nu a mai angajat alte persoane, ceea ce face ca activitatea să se desfăşoare cu dificultate. La Copălău, spre exemplu, factorul poştal a intrat în concendiu de creştere a copilului, iar compania nu a angajat o altă persoană care să preia activitatea.
La fel s-a întâmplat în municipiul Botoşani după desfiinţarea unor oficii poştale, cum ar fi cel din Capătul 1, de la Casa Sindicatelor (Cuza Vodă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *