Divergenţe între Microbuzul şi Eltrans de la abonamentele pentru pensionari

Dumitru Balan- patronu Microbuzul Botosani
Dumitru Balan- patronu Microbuzul Botosani

Societatea comercială Microbuzul, cea care asigură transportul public de persoane, se află în divergenţă cu operatorul de transport cu tramvai, societatea comercială Eltrans, de la abonamentele pentru pensionari. Patronul Microbuzul, Dumitru Balan, acuză conducerea Eltrans că refuză să primească înapoi abonamentele pentru transportul gratuit cu tramvaiul emise pentru pensionari, iar acest lucru face ca firma de maxi-taxi să nu poată elibera abonamente pentru microbuz.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, pensionarii pot beneficia de gratuitate doar pe un mijloc de transport, fie microbuz, fie tramvai.

like facebookÎn cazul în care pensionarii au primit deja abonament de tramvai, ei trebuie să le restituie, pentru a solicita apoi abonament de maxi-taxi.

„Începând cu luna aprilie, Consiliul Local a aprobat abonamente gratuite pensionarilor pe maxi-taxi. În acest sens, pentru a circula cu maxi-taxi, ei trebuie să ducă abonamentele la Eltrans şi să solicite la Microbuzul. Vorbim de cei care circulă până în Bariera Iaşului, Parcul Tineretului, Tulbureni”, a spus Balan.

Acesta face un apel la conducerea Eltrans pentru a înţelege situaţia pensionarilor şi pentru a-i lăsa să circule cu ce mijloc de transport vor aceştia.

Sunt pensionari care au abonament, dar care oricum nu circulă cu tramvaiul, pentru că prin faţa porţii lor circulă maxi-taxi”, a adăugat Balan.

Subvenţia alocată de Consiliul local pentru fiecare abonament pe maxi-taxi este de 25 lei/lună. În acest moment, Microbuzul are circa 100 de abonamente pentru pensionari, însă numărul acestora ar putea ajunge la 1.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *