Vezi cum va fi vremea între 5 şi 18 mai!

vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo pentru intervalul 5-18 mai. Potrivit meteorologilor, vremea va fi caldă în prima parte a perioadei, după care temperaturile vor scădea din nou.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel că, de la o medie regională a maximelor de 12 — 13 grade, se va ajunge la 22 de grade în data de 9 mai, iar minimele termice vor crește de la o medie de 3 grade, în prima noapte, spre 10 grade, în data de 11 mai. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, se estimează variații termice în jurul mediilor climatologice, adică maxime care în cele mai calde zile se vor situa în jurul a 23 de grade și minime de 10 — 12 grade. În prima zi a intervalului trecător va mai ploua slab, apoi, până pe data de 10 mai, probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă. În zilele de 11 și 12 mai și din nou după data de 14 mai sunt estimate averse, posibil mai însemnate cantitativ.

La munte, vremea va fi răcoroasă în primele două zile ale intervalului, cu o medie a maximelor de 6 — 8 grade și minime ce vor avea o medie de zero grade Celsius, chiar ușor negativă marți dimineața, când va fi de—2 grade. Ulterior, temperatura va crește, astfel încât pe 10 mai se va ajunge la media temperaturilor maxime de 12 grade și cea a temperaturilor minime de 5 grade.

like facebook

 

Între 11 și 13 mai, pe fondul accentuării instabilității atmosferice, valorile diurne vor marca o scădere de până la trei grade, iar pe timpul nopților se va înregistra o medie a minimelor de 5 — 6 grade. Pe 5 mai va mai ploua, iar în Carpații Meridionali și Munții Banatului, izolat, se mai pot cumula cantități de apă însemnate. În intervalul 6 — 8 mai, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar, ulterior, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Cantități de apă însemnate sunt posibile în special în zilele de 11 și 12 mai și după data de 14 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *