Comunicat PSD: La Botoşani s-a format Coaliţia Băsescu

dolineaschi alegeri tsdPreședintele PSD Botoșani, deputatul Andrei Dolineaschi, a declarat, luni, că în județul Botoșani a luat ființă „Coaliția Băsescu”, din care fac parte toate partidele care se opun social-democraților în această campanie electorală și care au contribuit sau contribuie în continuare la formarea și susținerea Regimului  Băsescu.

Declarațiile liderului social-democrat vin în contextul în care, săptămâna trecută, președintele PNL Botoșani, Florin Țurcanu, a anunțat deschiderea discuțiilor pentru încheierea unui acord politic cu PDL, PMP și Forța Civică, împotriva PSD.
like facebook“Am văzut că PNL a lansat un acord politic către mai multe partide care au atacat PSD până în momentul de față. Este vorba de “Coaliția Băsescu” pentru că toate aceste partide au colaborat sau colaborează cu președintele Băsescu”, a declarat Andrei Dolineaschi, președintele PSD Botoșani.

Social-democrații susțin că partidele care fac parte din ”Coaliția Băsescu” s-au aflat mereu în apropierea președintelui, în ciuda semnalelor contradictorii pe care le dau electoratului. Astfel, PDL susține pe listele sale pentru Parlamentul European candidați precum Teodor Stolojan, Traian Ungureanu și Monica Macovei, cunoscuți susținători ai președintelui. Forța Civică și PNȚ- CD sunt conduse de Mihai Răzvan Ungureanu și, respectiv, Aurelian Pavelescu, apropiați ai lui Traian Băsescu, iar PMP este un partid creat de către consilierii prezidențiali, condus de Elena Udrea. Anunțul lui Țurcanu de a forma, împreună cu toate partidele prezidențiale, un bloc anti-PSD, arată că și PNL s-a alăturat „Coaliției Băsescu”.

În opinia lui Dolineaschi, intrarea PNL în „Coaliția Băsescu” are girul conducerii centrale, întrucât președintele liberalilor, Crin Antonescu, a susținut săptămâna trecută că toate partidele din opoziție trebuie să se coalizeze pentru a împiedica PSD să câștige alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

Regret foarte mult că președintele PNL, care ne-a fost alături în multe lupte împotriva Regimului Băsescu, se află astăzi de cealaltă parte a baricadei, alături de cei care au făcut atâta rău României. Pentru electoratul USL și pentru cei 7,4 milioane de români este greu de înțeles prezența de azi a PNL în așa-numita „Coaliție Băsescu” sau „Alianța Răului”, cum e cunoscută în rândul populației”, a afirmat Dolineaschi.

Acesta a mai arătat că demersul președintelui PNL Botoșani de a forma la Botoșani „Coaliția Băsescu”, împotriva PSD, are loc după ce mai multe persoane din jurul președintelui și inclusiv Traian Băsescu, au declarat că îl vor susține pe Crin Antonescu în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

“E greu de crezut că nu există nicio legătură între formarea Coaliției Băsescu, anunțată de domnul Țurcanu la Botoșani și declarațiile celor care reprezintă această coaliție pentru susținerea președintelui PNL la prezidențiale. Am văzut că și Băsescu, și Udrea și Elena Băsescu au spus că îl vor susține pe Crin Antonescu în turul doi la prezidențiale. Iar singurul lucru pe care îl poate oferi PNL la schimb este un mandat de prim ministru pentru Traian Băsescu”, a completat Dolineaschi.

PSD Botoșani transmite astfel că Alianța PSD – UNPR – PC rămâne singura forță politică ce se opune Regimului Băsescu și unicul susținător al celor 7,4 milioane de români care au votat în 2012 demiterea lui Traian Băsescu.

articol electoral (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *