A încercat să fugă de un echipaj al Poliției rutiere dar a fost prins

politie rutiera Un sofer de 39 de ani a facut cale intoarsa cu masina dupa ce un echipaj de politie a efectuat un semnal regulamentar de oprire. Politistii au oprit în trafic, pe DN 24 C, în localitatea Dămideni, judeţul Botoşani, un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliţie, a efectuat o manevră de întoarcere, schimbându-şi direcţia de deplasare.

Soferul a fost identificat în persoana unui bărbat de 39 ani, din satul Bogdănești, comuna Santa Mare, judeţul Botoșani.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior, a fost condus la Spitalul Județean Botoșani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

like facebook

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *