Condamnări şi achitări într-un dosar de înşelăciune şi şantaj cu nume cunoscute din Botoşani

curtea de apel suceavaCurtea de Apel Suceava a dat o hotărâre controversată într-un dosar unde trei botoşăneni erau acuzaţi de înşelăciune, uz de fals, şantaj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Este vorba de „cunoscuţii” Adrian Drob, Adrian Aursulesei şi Emanuel Bogdan Horbovanu, care au fost implicaţi într-un imens scandal patronul firmei Trans Expres (care deţine şi Hotel Tex), Viorel Dănuţă.

Judecătorii suceveni au judecat apelurile declarate, împotriva unei sentinţe a Judecătoriei Botoşani, atât de inculpaţi, care au primit pedepse cu închisoare, cât şi de procurori care solicitau pedespe mai aspre. Instanţa superioară le-a redus pedepsele şi s-a ajuns de la închisoare cu suspendare la amendă aministrativă, în cazul lui Bogdan Horbovanu, unul dintre inculpaţi.

like facebook Iniţial, acesta fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare, însă mai avea o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare şi trebuia să execute trei ani de închisoare cu executare. Judecătorii suceveni au apreciat că faptele pe care a fost acuzat nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni şi a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei, sancţiune ce nu va fi trecută în cazierul judiciar.

În acelaşi dosar, Adrian Aursulesei a primit o pedeaspă de trei ani şi trei luni de închisoare, iar Adrian Drob a primit o pedeaspsă de şase luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea Curţii de Apel este definitivă.

Procurorii susţin că Emanuel Bogdan Horbovanu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, după ce în luna mai 2010, a ameninţat şi a solicitat taxă de protecţie de la reprezentanţii Tran Expres SRL (societatea ce administrează restaurantul Tex), a distrus un computer de la firma respectivă, iar în data de 12 mai 2010, s-a dus în restaurantul Tex şi a provocat un scandal. El este, de asemenea, acuzat că a înşelat mai multe firme.

„Precizăm că Horbovanu Emanuel Bogdan este recidivist, având o condamnare anterioară de 2 ani închisoare, iar în cursul procesului penal a avut o atitudine necooperantă, nu a recunoscut faptele reținute în sarcina sa, pentru probarea activității sale infracționale fiind necesar un volum enorm de muncă din partea lucrătorilor de poliție și procurorilor, inclusiv audierea de martori cu identitate protejată. Ceilalți doi inculpați – Aursulesei Adrian și Drob Adrian (care nu este recidivist), trimiși în judecată pentru mai puține fapte penale, mai puțin grave, nu au beneficiat de aceeași clemență din partea Curții de Apel Suceava, aceștia primind pedepse cu închisoarea”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *