Scandal! Camionul unei firme de construcţii, sechestrat de un primar

conducte excavator3Scandal, de 1 Mai, între o societate de construcţii din Botoşani şi un primar din judeţ.

Un camion al firmei Tehnic Asist SRL a fost sechestrat, joi, în comuna Călăraşi, din ordinul primarul Elena Vrajotis.

Neînţelegerile au apărut după ce administraţia din Călăraşi nu a respectat un contract semnat în august 2013 în valoare de circa trei milioane de lei privind realizarea unei reţele de apă.

Firma a executat lucrările în proporţie de aproape 90%, însă Primăria Călăraşi nu a decontat niciun leu din facturile de peste 1,4 milioane de lei emise de Tehnic Asist.

Prevederile contractuale spun că Primăria trebuie să facă plata către prestator în maxim 28 de zile de la data primirii fondurilor de la Minsiterul Mediului, numai că instituţia nu a făcut nici o cerere către minister pentru că ar avea conturile blocate de un alt creditor.

like facebookÎn aceste condiţii, joi, constructorul a decis să abandoneze lucrarea spunând că problemele de la Primăria Călăraşi ar putea să dureze câţiva ani. Tehnic Asist a trimis, joi, un camion pentru a aduce ţevile rămase la Călăraşi, materiale ce ar aparţine societăţii. Ajunşi la faţa locului, muncitorii au fost sechestraţi de primarul Elena Vrajotis şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei. Ei au primit dreptul de a pleca abia după ce au descărcat toată marca pe care se pregăteau să o transporte.

conducte excavator2” Ne-au sechestrat o maşină. Am chemat Poliţia. Ni s-a transmis de către reprezentanţii Primărie că nu avem voie să ne luăm materialele pentru că este domeniu public. Este marfa mea. Eu am dus toate materialele pentru lucrare acolo. Când am văzut că nu suntem plătiţi am sistat lucrările. Lucrarea este executată în proporţie de 90%. Noi fără bani nu muncim şi nici măcar nu ne-au trimis o confirmare de sold din ianuarie. Am cerut contractul de finanţare cu Ministerul Mediului care era anexă la contractul cu noi, refuză să-l dea. Ei nu pot invoca lipsa fondurilor de la Minister pentru că nu le-au cerut din cauza conturilor blocate. Ne vom duce la instanţă.”, a declarat un reprezentant al Tehnic Asist.

De cealaltă parte, Elena Vrajotis, primarul comunei Călăraşi, a precizat că Tehnic Asist nu şi-a respectat obligaţiile din contractul încheiat.

„Ei dacă nu şi-au dus la îndeplinire obligaţiile din contract au încercat, de 1 mai, cînd noi suntem liberi, să ia materialele. Ei şi-au aspumat nişte condiţii contractuale pe care trebuie să le respecte. Eu mi-am respectat obligaţiile. La momentul actual, ei nu aveau dreptul, fără un ordin de serviciu, să ridice nişte materiale din cadrul comunei şi să facă ce vor ei, mai ales când noi suntem liberi. Eu am chemat poliţia pentru că am reclamat un furt. Era normal să vinsă să discute cu mine, să vadă ce probleme sunt, nu să vină ca nişte hoţi să vină să ia materialele. Pe ce bază au luat materialele când ei de fapt ar trebui să mai aducă? Nu am sechestrat maşina, le-am spus să lase materialele aici şi în rest pot să facă ce vor”, a spus Elena Vrajotis.

 

 

2 thoughts on “Scandal! Camionul unei firme de construcţii, sechestrat de un primar

  1. La licitatie fiecare firma trebuia sa prezinte o plansa cu organizarea de santier si sa indice locul unde ar fi trebit a se executa organizarea de santier. Daca aceasta firma faimoasa ar fi respectat ceea ce au declarat in licitatie, chiar si termenul de executie acum nu ar mai fi fost aceste probleme. Asa ca daca ati dorit sa va lucreze Tehnic Asist canalizarea si nu alimentarea cu apa asa cum este prezentat ati muscat-o rau de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *