Oameni de afaceri trimişi la închisoare pentru evaziune fiscală

judecatoria botosaniDoi oameni de afaceri din oraşul Flămânzi au fost condamnaţi la închisoare pentru evaziune fiscală.

Judecătorii de la Judecătoria Botoşani au dat sentinţa, miercuri, hotărând ca Ioan Bogdan Găitan, de 33 de ani, să primească o pedeaspă de un an şi şase luni de închisoare cu executare, după ce primise în 2009 o pedeapsă cu suspendare, şi Mircea Găitan, de 57 de ani, un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

like facebookCei doi au mai fost obligaţi să plătească fiscului 152.286 de lei cu titlu de impozite cu reţinere la sursă plus dobânzi şi penalităţi. Cei doi sunt acuzaţi că în calitate de administratori ai două societăţi comerciale, Brutăria Frumuşica SRl şi Moara Frumuşica SRL, în perioada ianuarie 2009–noiembrie 2011 au reținut și nu au virat, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadență, suma totală de peste 99.800 lei, reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă.

Judecătorii au mai decis punerea sechestrului asigurat pe cinci autoturisme, VW Passat, BMW, Opel Recod, Dacia 1300 şi Fiat Fiorino pentru acoperirea sumei pe care cei doi au fost obligaţi să o plătrească. Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu apel.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *