Tânărul contrabandist care a intrat cu maşina într-un echipaj al Poliţiei de Frontieră, arestat preventiv

masina cu tigari de contrabanda rasturnata la BotosaniTânărul contrabandist care, în urmă cu două zile, a intrat cu maşina într-un echipaj al Poliţiei de Frontieră a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Magistraţii Judecătoriei Dorohoi au emis, marţi, mandat de arestare preventivă pe numele lui Claudiu Ştefan Posteucă.


Luni, în jurul orei 13.00, o patrulă a Poliţiei de Frontieră da efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, in localitatea de frontiera Baranca, un autoturism marca Mitsubishi Pajero, despre care politistii de frontiera deţineau informatii ca transporta tigari de contrabanda.

like facebookConducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de către oamenii legii, continuându-şi deplasarea în mare viteză spre localitatea Ibanesti. Imediat, au procedat la urmărirea maşinii folosind semnalele acustice şi luminoase, iar în localitatea de frontiera Dumbrăvița, polițiștii de frontieră au încercat oprirea autoturismului.

Șoferul nu a ținut cont de semnalele regulamentare efectuate de lucrătorii noştri şi a acroşat cu mașina autospeciala Poliției de Frontieră. Ca urmare a impactului, autospeciala Poliției de Frontieră a fost avariată în partea stângă, iar maşina de teren urmărită, înmatriculată în Anglia, s-a răsturnat.

Claudiu Ştefan Posteucă a încercat să fugă peste câmpul din apropiere. Pentru reținerea sa, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să facă uz de armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

La controlul efectuat asupra maşinii, au fost descoperite aproximativ 12 colete cu ţigări care au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *