Doi suceveni, tâlhăriţi în timp ce se iubeau pe bancheta din spate a unei maşini. Unul din autori, botoşănean

arestat cu catuse pe mainiDoi tineri din municipiul Rădăuţi au fost tâlhăriți de mai mulţi indivizi, în timp ce se iubeau pe bancheta din spate a unei maşini, la marginea unui câmp.

Întreaga poveste s-a petrecut săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, iar poliţiştii au reuşit să-i identifice pe suspecţi, doi dintre aceştia fiind arestaţi preventiv  în cursul zilei de sâmbătă, scrie Monitorul de Suceava.

Aventură periculoasă

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de joi spre vineri, un tânăr de 33 de ani şi-a luat cu maşina iubita, o fată în vârstă de 24 de ani, şi au mers împreună la marginea unui câmp de pe raza comunei Satu Mare.

La un moment dat, când cei doi se iubeau pe bancheta din spate, lângă maşina lor a oprit o căruţă în care se aflau mai mulţi indivizi. Unul dintre aceştia a bătut în geamul maşinii şi i-a cerut tânărului o ţigară, după care i-a spus că se află cu autoturismul pe terenul său (aspect neadevărat) şi i-a cerut bani pentru că i-a încălcat proprietatea.

like facebook

Victima le-a dat aproape 1.000 de lei, 100 de euro şi un aparat foto

Tânărul i-a dat o bancnotă de 50 de lei, sperând să scape de individ, însă acesta din urmă i-a spus că „taxa” este mult mai mare şi, ajutat de alţi doi bărbaţi, a început să dea cu picioarele în maşină şi ulterior să-l ia pe şofer la palme. În acel moment, tânărul în vârstă de 33 de ani, speriat, a scos portofelul, dându-le respectivilor încă două-trei bancnote de 50 de lei şi cerându-le să-l lase să plece. Însă agresorii au observat că tânărul are mai mulţi bani asupra sa şi au continuat să-i terorizeze pe cei doi îndrăgostiţi.

În timp ce şoferul, coborât din mașină, era îmbrâncit de acei indivizi necunoscuţi, unul dintre agresori s-a urcat în autoturism, i-a luat fetei telefonul, pentru a nu suna la poliţie, şi a început să o pipăie.

 

Pentru a scăpa, iubitul fetei le-a dat indivizilor o bancnotă de 100 de euro, aproape 1.000 de lei şi un aparat foto, abia atunci fiind lăsat să plece de pe „proprietatea” agresorilor.

 

Doi dintre suspecţi, încarceraţi în arestul poliţiei

Victimele au făcut plângere la poliție, iar în câteva ore judiciariștii poliției din Rădăuţi au reușit să-i identifice pe principalii suspecți: un anume Elveţian Cobzaru, în vârstă de 31 de ani, din judeţul Botoşani, care locuiește fără forme legale în comuna Dorneşti, un tânăr de 29 de ani, Traian Marcu, şi un individ în vârstă de 36 de ani, Ghiţă Pleşca, ultimii doi de loc din Dorneşti.

„Pe parcursul cercetărilor, polițiștii au mai stabilit faptul că bărbații sunt și autorii furtului unor scule electrice în valoare de circa 1.500 de lei din garajul unui localnic din municipiul Rădăuți, faptă comisă în aceeași noapte, anterior comiterii tâlhăriei,  prejudiciul fiind recuperat în totalitate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Doi dintre suspecți, Elveţian Cobzaru şi Traian Marcu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar sâmbătă au fost duşi de procurorii rădăuțeni în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie calificată, măsura fiind însuşită de judecători.

„Cei doi au fost încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava”, a transmis duminică purtătorul de cuvânt al poliției județene, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *