Şefii instituţiilor cu atribuţii legate de 1 Mai convocaţi de prefect

directori deconcentrate prefectMinivacanţa de 1 Mai aduce o întreagă serie de evenimente şi ocazii de petrecere a timpului în aer liber. Prefectul Costică Macaleţi a convocat şefii instituţiilor care trebuie să asigure permanenţă în aceste zile, astfel încât să fie evitate evenimentele nedorite în astfel de momente. În cadrul discuţiilor ce au avut loc luni dimineaţă, s-au stabilit zonele care vor fi în prim-planul autorităţilor, precum şi procedurile de control şi supraveghere. Târgul Agro-Zoo, meciul echipei FC Botoşani, campionatul de baschet de la Sala Polivalentă, dar şi sfinţirea Mănăstirii Popăuţi sunt principalele evenimente ce vor fi monitorizate de forţele de ordine. Acestora li se vor adăuga zonele cunoscute ca fiind de picnic pentru botoşăneni, dar şi principalele drumuri ale judeţului. Astfel, doar Inspectoratul Judeţean de Poliţie va avea în activitate 110 poliţişti de ordine publică, 30 de agenţi de circulaţie şi 11 radare, în fiecare zi a minivacanţei.

„Vă rog să asiguraţi prezenţă în teritoriu, acolo unde este necesară şi permanenţă la dispecerate pentru eventualele reclamaţii. Faceţi grafice de permanenţă, astfel încât să răspundă la telefon cineva 24 de ore din 24.”, a solicitat prefectul Costică Macaleţi.

like facebook

 Au fost convocaţi şeful jandarmilor, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, al poliţiei, şeful comisariatului gărzii de mediu, ai instituţiilor de sănătate publică, dar şi ai societăţii de salubrizare din Botoşani. S-au avut în vedere verificările ce se vor face în rândul comercianţilor de carne, iar în cadrul discuţiilor s-a convenit ca instituţiile de control să evite să amendeze botoşănenii ieşiţi la grătar şi să se intervină doar în cazurile în care activităţile oamenilor reprezintă un pericol pentru mediul ambiant.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *