O noua inventie a elevilor de la Palatul Copiilor: au realizat un scaner 3D

acaner 3d palatul copiilorElevii de la Cercul de electronică, automatizări şi robotică de la Palatul Copiilor impresoneaza din nou cu inventiile lor. Ei au realizat şi un scaner 3D, dupa ceu făcut imprimanta 3D cu filament PLA (fir de plastic). Potrivit prof. Grigore Luisian, de la Palatul Copiilor, lcrul la acest proiect a început în noiembrie 2013, seful proiectului fiind Mihnea Horbuli, elev în clasa XI-a la Colegiul „Mihai Eminescu”.

Scanerul 3D poate scana obiecte, chiar şi corpul uman.

like facebook

 Cand multi se bucurau de vacanta si zilele de sarbatoare, elevii de la Palatul Copiilor, cercul de electronica si robotica, profitau de timpul liber pentru finalizarea proiectelor propuse. Astfel, in urma cu 2 zile s-a reusit implementarea scanerului 3d. Acesta poate scana obiecte, chiar si corpul uman. Procedeul consta in sincronizarea a doua camere pentru vizualizarea obiectelor in profunzime (tehnologie standard 3d).Obiectul scanat este transformat in mii de poligoane, in functie de rezolutiesi cu ajutorulunorprogramespecializate el estecorectat, optimizatsi in final “turnat” la imprimanta 3D”, a spus Luisian Grigore.

scaner 3d  palatul copiilor 1

Primele teste au fost finalizate şi rezultatele sunt promiţătoare. Costurile unui scaner 3D sunt impresionante, însă elevii de la Palatul Copiilor au reuşit să-l realizeze cu aproximativ 400 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *