Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ: Este interzis a se trece în catalog rezultatele de la evaluări

Mihaela huncaReprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean atenţionează cadrele didactice: notele de la evaluările la clasa II, IV-a şi VI-a nu se trec în catalog. Ministerul Educaţie a modificat calendarul acestor evaluări, primii testaţi vor fi elevii de clasa a IV-a, urmaţi de cei de a II-a şi apoi de cei din clasa a VI-a.

În 28 mai va avea loc proba la Limba română, în 29 mai – Matematică şi în 30 mai – Limba maternă la clasa a IV-a. Evaluarea la clasa a II-a începe în 2 iunie cu proba de Limba română (scris şi citit), continuă pe 3 iunie cu Limba maternă (scris şi citit) şi se încheie pe 4 iunie cu proba de Matematică.

Elevii care termină clasa a VI-a vor fi evaluaţi la Limbă şi comunicare, în 5 iunie, şi la Matematică şi Ştiinţe ale naturii, în 6 iunie. Timpul alocat pentru fiecare probă diferă de la o clasă la alta, fiind de 25 de minute la clasa a II-a şi de o oră la clasele a IV-a şi a VI-a.

Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, a declarat că evaluarea se va da la nivelul şcolilor, elevii vor sta în aceleaşi bănci, câte doi în bancă, însă subiectele vor fi diferite.

like facebook

 Există şi timp pentru organizarea acestor evaluări, care constituie un alt tip de examene. Subiectele se derulează pe mai multe pagini, examenul este de nivel mediu. Rezultatele evaluărilor nu se trec în catalog. Ele se trec doar în portofoliul elevului. De asemenea, rezultatele nu vor fi publice. Pe noi ne interesează să evaluăm sitemul, să vedem exact pe anumite competenţe cum stăm. Este interzis a se trece aceste rezultate în catalog. Nu se vrea decât o evaluare în funcţie de nişte obiective naţionale, să vedem exact cum stăm în funcţie de ceea ce se întâmplă la nivel naţioanl, iar unde sunt golurile ca profesorul să poată interveni la timp„, a spus şefa IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *