Un om de afaceri originar din Botoşani, mâna dreaptă a lui Radu Mazare, a dispărut

Sorin StrutinskyOmul de afaceri Sorin Strutinsky, actionar la peste 40 de companii si mana dreapta a lui Radu Mazare, nu ar fi fost de fata la perchezitiile realizate marti dimineata la domiciliul sau si la firmele de contabilitate care ii gestioneaza afacerile, anunta Sursa Zilei.

Perchezitiile procurorilor DNA vizeaza o retea de off-shoruri cipriote care ar fi fost folosita in ultimul deceniu de Sorin Strutinsky pentru a „cara” comisioanele pentru afaceri si terenurile retrocedate ilegal la Constanta de echipa de la Primaria lui Radu Mazare, aceleasi off-shoruri figurand ca asociate in firme care detin terenuri puse la dispozitia investitorilor din judetul Constanta, dar sunt implicate si in proiecte finantate pe bani publici sau europeni, arata sursa citata.

like facebook

 In cererea de autorizare a perchezitiilor, pocurorii DNA sustin ca Sorin Strutinsky este intermediarul lui Radu Mazare la Constanta.

Potrivit publicatiei citate, procurorii DNA au tintit cateva firme cipriote cu afaceri importante  in Constanta, toate fiind, sustin anchetatorii, controlate direct sau prin intermediari de Strutinsky.

Sorin Strutinsky, in varsta de 47 de ani originar din Botosani, a fost coleg cu Radu Mazare la Universitatea de Marina Civila, specializarea Eletrotehnica. Sorin Strutinsky este presedintele Clubului de Volei Municipal, vicepresedinte al Federatiei Romane de Volei, presedinte al filialei constantene a UGIR-1903.

Potrivit Forbes Romania, omul de afaceri Sorin Strutinsky este considerat un partener de nadejde al primarului Constantei Radu Mazare, spunandu-se ca ii gestioneaza edilului si o parte din afaceri. In Constanta, Strutinsky este asociat, totodata, si cu presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu. Cei trei sunt parteneri in mai multe afaceri, iar Strutinsky este actionar, potrivit datelor inregistrate la Registrul Comertului, in nu mai putin de 33 de societati.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *