Doi bărbaţi şi o femeie condamnaţi definitiv la închisoare cu executare pentru trafic de persoane

mascati PolitieDoi bărbaţi şi o femeie au fost condamnaţi definitiv, vineri, de judecătorii Curţii de Apel Suceava la închisoare cu executare.

Pedeapsa vine după o anchetă pornită în urmă cu şapte ani. Florin Merticaru a primit o pedeapsă de 7 ani de închisoare, Florin Marcel Honceriu, cinci ani de închisoare, iar Anca Georgeta Câdu la trei ani de închisoare. Judecătorii au dispus confiscarea de la cei trei a sumei de 90.000 de euro provenite din traficul de persoane.

like facebookPotrivit rechizitoriului, cei trei ar fi făcut parte dintr-o reţea cu ramificaţii în mai multe judeţe ale Moldovei. În fapt, spun anchetatorii, în perioada 2005 – 2006, ar fi recrutat, cazat şi transportat în Olanda şi Irlanda mai multe tinere care au fost plasate ulterior reţelelor de prostituţie, unele dintre victime, minore, fiind folosite în acelaşi scop şi in ţară. Cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi trafic de persoane, botoşănenii au fost monitorizaţi mai multe luni de poliţişti şi ridicati de mascaţi pe 20 iulie 2009.

Reţeaua, implicată şi în scandalul „Sex la permise”

Numele unuia dintre suspecţi se leagă şi de scandalul „Sex la permise”. În toamna 2007, cu ocazia zilei de naştere a unuia dintre angajaţii Serviciului regim permise de conducere şi îmatriculare a vehiculelor, cadoul oferit de colegi a fost o minoră de 15 ani cu care unii dintre participanţii la petrecere au întreţinut raporturi sexuale. Atunci s-a vehiculat că minora, care era internată într-o instituţie de ocrotire socială, ar fi fost adusă de unul dintre suspecţi, care a fost cercetat atunci pentru proxenetism.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *