Zeci de mii de credincioşi, aşteptaţi, sâmbătă seară, la Înviere

inviere-8Zeci de mii de persoane din Botoşani sunt aşteptate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la bisericile şi mănăstirile din judeţ pentru a participa la slujba de Înviere.

Cele mai aglomerate lăcase de cult vor fi, ca şi în anii precedenţi, Mănăstirea Popăuţi, Mănăstirea Vorona, Mănăstirea Zosin, Mănăstirea Sihastria Voronei, dar şi bisericile din centrul municipiului Botoşani.

Prea Sfinţitul Calinic Botoşăneanul va oficia Sfânta Liturghie din noaptea de Înviere la Mănăstirea Zosin.

Credincioşii vor trebui să-şi ţină lumânările aprinse toată noaptea, pentru a păstra Lumina Învierii, care simbolizează biruinţa vieţii asupra morţii şi a luminii lui Hristos asupra întunericului păcatului.

like facebookDupă ce păşesc peste prag, credincioşii se închina, iar apoi sting luminarea în grindă, afumând-o pe aceasta în semnul crucii. Lumânarea este păstrată cu cea mai mare sfinţenie tot anul pentru a o avea la îndemână şi a o putea aprinde la întâmplări primejdioase.

Timp de 40 de zile, până la Sărbătoarea Înălţării Domnului, credincioşii se salută cu “Hristos a înviat!” şi îşi răspund cu “Adevărat a înviat!”.

2 thoughts on “Zeci de mii de credincioşi, aşteptaţi, sâmbătă seară, la Înviere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *