Elevii de la Palatul Copiilor au obţinut cele mai multe premii la două concursuri naţionale de electronică şi robotică

cupe palat copiilor 1La inceputul acestei  vacante , elevii de la Cercul de electronica, automatizari, robotica de la Palatul Copiilor Botosani au participat la un maraton competitional ce a durat opt zile. Competitiile au avut loc la Slatina – Concursul National de Electronica “STIL ELECTRONIC” si la Targoviste – Campionatul National de Robotica – “CUPA CHINDIEI”,  ambele aflate la a VIII a editie. Elevii au trecut prin toate probele posibile la aceste tipuri de competitii.

cupe palat copiilor 2

La concursul de electronica, au participat elevi pe 4 categorii de varsta, din toate colturile tarii si si-au pus in valoare cunostintele in 4 probe: –proiectare cablaj, prin care elevii au conceput cablajul imprimat dupa o schema data; –practica, unde elevii au creat  un cablaj si au montat componentele dupa proiectarea realizata la  proba precedent; –teorie, o proba scrisa pentru verificarea cunostintelor teoretice;-proiecte– elevii si-au prezentat realizarile lor in domeniu.

La sfarsitul celor patru zile de competitie, castigatoare a fost echipa din Botosani care a obtinut 8 locuri I   si 3 trofee ale concursului.

cupe palatul copiilor

A urmat Campionatul National de Robotica “Cupa Chindiei”, de la Targoviste,  unde au participat 12 judete iar robotii construiti de elevi s-au intrecut la  probe de viteza(Urmaritori linie), lupta(Mini si Micro Sumo), inteligenta (Labirint).

like facebook

 Dupa trei zile de concurs echipa din Botosani a obtinut toate cele 3 cupe de locul I pentru fiecare proba, numeroase medalii, precum si trofeul acestei competitii.

Bilantul acestei saptamani este impresionant si aceasta confirma nivelul foarte ridicat de pregatire al elevilor de la Palatul Copiilor Botosani.

Copiii care au facut cinste judetului nostru sunt: Bejinariu Alexandru, Horbuli Mihnea, Voiniciuc Vasile,  Grigore Eduard, Botez Serban, Visan Andrei

One thought on “Elevii de la Palatul Copiilor au obţinut cele mai multe premii la două concursuri naţionale de electronică şi robotică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *