Medici absenţi de la program la Ambulatoriul Spitalului Judeţean, în urma unui control

Ambulatoriul Spitalului Judetean
Ambulatoriul Spitalului Judetean

Un control inopinat efectuat săptămâna trecută de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate la Spitalul Judeţean a scos la iveală noi nereguli. Echipa de control a verificat Ambulatoriul spitalului şi a avut surpriza să constate că în după amiază controlului nu era niciun medic la program.

Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean, a declarat că nu a fost găsit la program un medic, pentru că plecase mai devreme cu un sfert de oră, însă, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate îl contrazic şi spun că în momentul controlului nu a fost găsit niciun medic la program.

Controul a fost făcut după amiază şi nu am găsit niciun medic în Ambulatoriu. Nu era nimeni şi trebuia să fie vreo cinci-şase. E vorba de un control făcut de Casa Naţională„, a spus Costel Lupaşcu.

În urma aceluiaşi control s-a constatat pe o secţie a Spitalului de Copii că mai mulţi copii erau învoiţi şi scoşi din foile de observaţie, însă reprezentanţii Casei au considerat că acest lucru nu este legal.

La  o secţie de cronici de la Spitalul de copii nişte copii fuseseră externaţi, fuseseră scoşi din porţie, aşa cum trebuie procedat, şi nu erau pe secţie. Copii fuseseră învoiţi şi scria şi pe foaia de observaţie. Nu a fost o chestie netransparentă. Dar casa ar fi vrut să îi găsească acolo„, a spus managerul Spitalului Judeţean.

like facebook

 Reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate susţine că nu există o astfel de prevedere în contractul cu instituţia de asigurări de sănătate.

Pacientul internat trebuie să fie internat. Este o problemă care nu este prevăzută şi nu este acceptată, pentru că lucrurile pot fi interpretate altfel. Am eu o dovadă că tu l-ai învoit sau nu?„, a mai spus Lupaşcu.

Nota de control este la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care urmează să ia o decizie în acest caz.

2 thoughts on “Medici absenţi de la program la Ambulatoriul Spitalului Judeţean, în urma unui control

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *