Nereguli găsite de pompieri la bisericile din judeţ

turla bisericiiPeste 60 de biserici din judeţul Botoşani au fost ţinta unor controale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la începutul lunii aprilie. Scopul a fost de înlăturare a cauzelor potenţial generatoare de incendiu cum ar fi instalaţiile electrice şi cele de încălzire cu improvizaţii. S-a urmărit, totodată, şi instruirea personalului pentru intervenţia în cazul producerii unui incendiu.

Au fost verificate peste 60 de bisericii şi mănăstiri, fiind constatate abateri de la legislaţia în domeniul situaţiilor de urgenţă.

like facebook

 Neverificarea periodică a stingătoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garanţie sau a instalaţiilor paratrăsnet, exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile p.s.i specifice (găleţi, lopeţi, târnacoape, căngi), neîntocmirea şi neafişarea planului de evacuare în caz de incendiu, nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare de orientare astfel încât traseul acestora să poată fi recunoscut cu uşurinţă de către utilizatori au fost deficienţele constatate de pompieri. Pentru încălcările grave  ale legislaţiei în domeniu au fost aplicate 14 avertismente, se precizează într-un co0municat ISU.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *