Cum va fi vremea de Paşti!

copac infloritPotrivit unei prognoze prezentată de Administraţia Naţională de Meteorologie, în următoarele două săptămâni vor fi prezente ploile, iar temperaturile vor fi în scădere. Estimarea a fost realizată de ANM, în perioada 14-27 aprilie.

În Moldova, la începutul intervalului, mediile temperaturilor diurne vor marca o scădere treptată, spre valori de 11-12 grade, iar din 17 aprilie vor începe să crească ușor. Cu toate acestea, vremea rămâne mai rece decât în mod obișnuit în prima săptămână, apoi valorile termice se vor apropia de normele climatologice. Minimele nocturne vor oscila foarte puțin până pe 20 aprilie și se vor situa în jurul unei medii de 4 grade, apoi vor crește până la medii de 7-8 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor se menține ridicată în fiecare zi. În intervalul 15-19 aprilie, cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

like facebook

La munte, media maximelor termice diurne se va încadra între unu și 8 grade în prima săptămână, cu cele mai reci zile pe 15, 16 și 17 aprilie, și va oscila în jurul valorii de 11 grade în cea de-a doua săptămână. În timpul nopților, temperaturile minime se vor menține negative în prima jumătate a intervalului, apoi vor crește până la valori medii de 3-4 grade. Zilnic, vor fi posibile precipitații pe arii relativ extinse, în general slabe, cu mențiunea că între 15 și 19 aprilie vor predomina ninsorile, iar cantitățile vor fi mai însemnate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *