Studenta din Botoşani va fi operată a cincea oară

monica neamtuTanara nenorocita de medicul ginecolog Razvan Socolov va fi pregatita pentru a cincea operatie care se va efectua la Spitalul Sf. Spiridon • In prezent, Monica Neamtu are o evolutie buna si medicii de specialitate vor ca in aceasta saptamana sa o transfere in salon • Dupa a patra interventie, chirurgii au fost nevoiti sa-i faca anus contra naturii

In aceasta saptamana, Monica Neamtu, tanara distrusa de un medic ginecolog, va fi transferata din Reanimare, dupa trei saptamani in care s-a luptat sa supravietuiasca. Medicii de specialitate sunt multumiti de cum evolueaza starea de sanatate a tinerei in ultimele trei zile si spera sa nu mai apara vreo complicatie. Monica Neamtu in varsta de 19 ani respira singura, mananca, nu mai are nevoie de dializa si nu mai are nici insuficienta hepatica. Tanara din Botosani este constienta, dar inca nu a inteles ce s-a intamplat cu ea in ultimele trei saptamani. Medicii de specialitate care se ocupa permanent de starea de sanatate a tinerei au discutat cu psihologul Spitalului Sf. Spiridon pentru a asigura consiliere pacientei. „Sa speram ca miercuri sau joi o transferam din Terapie Intensiva in salon. Totul depinde de cum colaboreaza pacienta cu noi. Am indemnat-o sa manance cat mai consistent si sa se miste mult in pat. Evolutia este buna si speram sa fie la fel in continuare”, a declarat unul dintre medici.

like facebook

 

Medicii trebuie sa-i refaca tubul digestiv

Monica este internata la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din ziua de 25 martie. Dupa cele trei interventii chirurgicale efectuate la Maternitatea Elena Doamna din Iasi, tanara a suferit a patra operatie la Spitalul Sf. Spiridon. Chirurgii au fost nevoiti sa-i scoata o portiune mare din colon care era necrozata. In timpul operatiei, chirurgii i-au facut anus contra naturii. In urmatoarea perioada, Monica va avea nevoie de a cincea interventie pentru refacerea tubului digestiv. „Va fi nevoie de o interventie pentru refacerea continuitatii tubului digestiv. Era riscant ca atunci cand s-a scos o portiune din colon sa se faca si sutura, deoarece zona era inflamata, necrozata. Aceasta interventie de refacere a tubului digestiv nu este una complexa. Exista posibilitatea ca operatia sa o facem in perioada urmatoare, in functie de cum recupereaza pacienta si cat de repede isi revine dupa agresiune”, a declarat unul dintre medicii care face parte din echipa medicala care se ocupa de Monica.

Tanara a trecut prin clipe cumplite

Tanara a ajuns la Maternitatea Elena Doamna, in ziua de 23 martie, unde a fost diagnosticata cu o sarcina extrauterina. Pentru eliminarea sarcinii, medicul ginecolog Razvan Socolov a decis sa intervina laparoscopic, dar in timpul operatiei, din cauza unei hemoragii provocate de perforarea unuia dintre vasele iliace, a continuat interventia prin metoda clasica. Dupa cateva ore de la finalizarea operatiei, Monica a inceput sa sangereze fiind nevoie de a doua interventie. A doua zi, dimineata, tanara a fost operata a treia oara, de aceasta data fiind chemat un chirurg vascular si chirurg generalist. A fost scoasa din sala in stare critica si transferata direct in Clinica ATI de la Spitalul Sf. Spiridon. Toate acestea din cauza unei greseli a conf. dr. Razvan Socolov, director medical la Maternitatea Elena Doamna. Doua anchete au fost efectuate pana in prezent, rezultatele fiind trimise la Ministerul Sanatatii care inca nu s-a pronuntat.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *