Cadouri pentru bătrânii de la Leorda oferite de liceenii de la Sfântul Stelian

ajutoare pentru batranii de la Leorda Botosani15  de membri ai Asociaţiei Umanitare  Inimi la Unison Botoşani, de la Liceul Tehnologic Special Sf. Stelian Botoşani, conduși de prof. Alina Răileanu în parteneriat cu  Centrul Europe Direct şi Asociația pentru Protecția Consumatorilor Botoşani,  au organizat, vineri, 11 aprilie,  o activitate caritabilă la Centrul de Îngrijire și Asistență Leorda.
like facebookEi au adus și au împărțit persoanelor asistate peste 70 de pachete cu  alimente neperisabile și la fel de multe pachete cu îmbrăcăminte, publicații, s-au întreținut cu cei aflați în îngrijire, i-au mângâiat, le-au cântat.
ajutoare pentru batranii de la Leorda Botosani1În final au primit mulțumiri din partea Costache Nechita, șeful Centrului.
Tinerii s-au recules apoi și au cântat cântece pascale în  biserica cu hramul  Sf. Spiridon din incinta Centrului de Îngrijire de  la Leorda.
Aici se fac eforturi deosebite pentru îngrijirea persoanelor asistate. Dar, dincolo de ajutoarele distribuite, golul din sufletul lor nu-l poate umple nimeni. Beneficiarii centrului  doresc foarte mult să aibă contact și cu cineva din afară.  Mulți dintre ei au copii plecați în străinătate, care ajung greu sau deloc pe la ei. Una dintre femei a fost adusă la Centru  de rude care au spus că ”mânca din  mămăliga celor din familie”, a declarat prof. Alina Răileanu, care a mulţumit părintelui Partenie Apostoaie, parohul bisericii ”Vovidenia” Botoșani,  președintele Fundaţiei Inimi la Unison, pentru ajutorul acordat de fiecare dată – și în anul acesta.
Unul dintre tinerii participanți la activitate a declarat: „M-a impresionat în mod deosebit până la lacrimi, am văzut cât sunt de însingurați unii dintre ei. M-au impresionat istorisirile lor. Unii dintre ei au nevoie de o familie pe care nu o mai au”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *