EXCLUSIV! Primul primar din Botoşani eliberat din funcţie după o incompatibilitate

Dumitru Timisag, primar UnteniUn primar din Botoşani urmează a fi eliberat din funcţie după ce o decizie a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind incompatibilitatea sa a rămas în picioare în urma contestaţiilor la două instanţe.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis, joi, o decizie definitivă în cazul primarului comunei Unţeni, Dumitru Timişag, privind recursul făcut de acesta la o hotărâre a Curţii de Apel Suceava ce respingea contestaţia la decizia ANI.

Decizia inspectorilor de integritate a fost dată în 2011, când, la al doilea mandat, primarul şi-a  angajat soţia pe postul de consilier personal încă de la sfârşitul anului 2008. Dumitru Timişag a  contestat decizia ANI în instanţă, dar nu a renunţat la consilierul personal. Astfel, primarul a ajuns să fie consiliat de soţia sa de mai bine de patru ani, contrar prevederilor legale.

like facebookPrimarul a spus că va aştepta comunicarea oficială şi demersurile din partea Prefecturii pentru eliberarea din funcţie, dar şi că va căuta alte modalităţi de atac a deciziei. Alesul a spus că va lua în calcul o nouă candidatură, însă a spus că decizia instanţei are şi o parte bună, l-a scutit de munca cu oamenii.

„Vom vedea ce căi de atac mai sunt. Îmi pare rău, dar poate mi-au făcut şi un bine până la urmă. Este foarte greu de lucrat cu oamenii, mai ales în perioada de criză economiceă. Nu poţi să îi mulţumeşti pe toţi şi se supără. Pe viitor cum a rândui Dumnezeu. Au fost preşedinţi şi miniştri care au pierdut funcţii, dar nu eu un primar de la ţară”, a declarat Dumitru Timişag.

Prefectul Costica Macaleti asteapta comunicarea instantei pentru a lua decizia suspendarii mandatului primarului de Unteni.

2 thoughts on “EXCLUSIV! Primul primar din Botoşani eliberat din funcţie după o incompatibilitate

  1. daca e asa greu ca primar, de ce ai mai contestat in doua instante, mai cauti o cale de atac, si mai ai in vedere sa candidezi iar? nu mai poti de dragul, untenenilor, pana la sacrificiul de sine…:))))))))))))

  2. ci avet ma cu baetu dc o vrut s faci un ghini la oamini s lo facut drumri buni s lio tras apa s o facut poduri da asta nu s vedi ci nu ci vret voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *