Intalnire de grad zero: Situatia financiara de la Spitalul Judetean, dezbatuta de sindicate, reprezentantii CJ, ai DSP, CAS si prefect

sanitasSindicatul Sanitas de la Spitalul Judetean a solicitat o intrunire de urgenta cu factorii de decizie de la nivel local, pentru a discuta despre situatia dezastruoasa prin care trece unitatea.

Lia Temciuc, liderul Sanitas Botosani, a declarat ca sindicatul a purtat mai multe discutii cu autoritatile judetului, dar si cu conducerea Spitalului Judetean pentru rezolvarea situatiei la spital, insa, nu s-a rezolvat nimic, ba mai mult lucrurile in unitate s-au inrautatit.

Problemele nu s-au rezolvat, ci s-au accentuat. Am incercat si am avut speranta ca se vor gasi solutii, poate nu in totalitate, nu asa cum ne-am dorit, dar nu s-a facut nimic. Spitalul Judeteana se afla intr-o situatie financiara destul de neplacuta pentru toti. Ceea ce simtim este un lucru neplacut. Pe zi ce trece ne confruntam cu un NU la majoritatea problemelor noastre, incepand de la salarii, de la confortul locului de munca, si aici ma refer ca atunci cand vin la serviciu sa las la poarta spitalului toate problemele de acasa si sa fiu convins ca am tot ce imi trebuie sa imi desfasor activitatea. Ori acest lucru nu se intampla„, a spus Lia Temciuc.

Ea a cerut factorilor decidenti sa lase politicul deoparte si sa ajunga la un numitor comun in ceea ce priveste soarta spitalului. La dezbatere participa prefectul Costica Macaleti, vicepresedintii CJ, Gheorghe Sorescu si Cristian Achitei, lideri de sindicat de pe sectiile spitalului, directorul Directiei de Sanatate Publica, Silvana Tudorache, conducerea Spitalului Judetean, dar si conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *