DJ Iaşi – Botoşani va fi gata până la toamnă

drum iasi prajeni (2)Drumul judetean Iasi – Botosani ar putea fi refacut mai devreme de termenul limita • Contractul de aproape 50 milioane de lei prevede reabilitarea a peste 40 kilometri de sosea de pe raza a patru localitati iesene

Reabilitarea drumului judetean 282 Iasi – Botosani ar urma sa fie finalizata pana in toamna acestui an, informează Buna Ziua Iasi. Constructorul a avansat ca termen de finalizare lunile septembrie – octombrie, adica inainte de termenul final al proiectului. Autoritatile judetene au efectuat ieri o vizita pe santierul ce trece prin comunele Tiganasi, Vladeni, Sipote si Plugari pana la limita cu judetul Botosani. Pe langa sefii judetului si reprezentantii constructorilor au mai fost prezenti si cativa consilieri judeteni.

like facebook

Reprezentantii asocierilor de firme care lucreaza la refacerea drumului, Eky Sam Targu Frumos, Transporturi Auto SA Botosani si Enviro Construct Iasi au precizat ca termenul final al lucrarii ar urma sa fie devansat cu circa patru luni fata de luna ianuarie a anului viitor. „Speram ca in septembrie – octombrie lucrarea sa fie gata. Urmeaza sa devansam cu trei – patru luni termenul final de receptie a lucrarii. Se lucreaza intr-un ritm alert pentru ca proiectul sa fie dus la bun sfarsit”, a spus Iulian Contac, reprezentantul Transporturi Auto SA Botosani.

Valoarea totala a proiectului este de 48,3 milioane de lei. Pana in prezent, constructorul a asfaltat o portiune din dreptul comunei Tiganasi, unde se lucreaza in prezent la montarea rigolelor de pe margine. In zona Vladeni spre Sipote se taseaza pamantul, urmand ca in cateva saptamani sa se treaca la asfaltare. In zona Sipote si Vladeni s-a luat decizia ca unele poduri sa fie refacute in totalitate.

In urma cu cativa ani contractul a fost atribuit firmei Euroconstruct SRL Iasi, insa aceasta nu si-a respectat obligatiile, iar autoritatile judetene au reziliat contractul. Dupa aproape un an de procese, magistratii au dat castig de cauza administratiei judetene, iar licitatia a fost reluata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *