Cea mai mare dovada de dragoste. Îngerul păzitor al tinerei nenorocite de ginecolog rupe tăcerea

Stefan Antohi si Monica NeamtuChiar daca viata ei inca depinde de aparate, aceste gesturi sunt dovada unei iubiri neconditionata • Cel mai important barbat din viata tinerei a reusit sa-i transmita cel mai pretios mesaj • Rugaciunile la Moastele Sfintei Parascheva ii dau speranta si curaj

In timp ce tanara de 19 ani nenorocita de medicul ginecolog conf. dr. Razvan Socolov duce cea mai crunta lupta pe patul de spital, cel mai important barbat din viata ei s-a transformat intr-un adevarat inger pazitor. Refuza sa se gandeasca la cel mai sumbru deznodamant si povesteste amanunte emotionante despre Monica. Exact asa cum o stie el: cu un zambet strengaresc, visatoare, dar in acelasi timp hotarata sa inceapa un drum nou in doi. Stefan Antohi, in varsta de 28 de ani, urma sa devina tata. Vestea i-a luat prin surprindere, dar nu le-a adus motive de ingrijorare. Accidentala sau nu, sarcina era cea mai buna veste pe care o primise de la Monica. De pe 23 martie, Stefan este convins ca traieste cea mai grea incercare pentru ei ca si cuplu, ca doi oameni simpli care se iubesc. Cei doi s-au cunoscut in urma cu doi ani. A fost dragoste la prima vedere si dupa o perioada au hotarat sa se mute impreuna. Cazul tinerei Monica Neamtu a starnit un val de emotii si compasiune in intreaga tara, multi condamnandu-l aspru pe medicul Socolov, pe mainile caruia a ajuns pentru prima data tanara.

„I-am vazut zambetul de care m-am indragostit”

like facebookStefan si-a trait intreaga durere si disperare in liniste, intr-un loc in care a invatat sa-l descopere pe Dumnezeu. Minunea a simtit-o chiar in momentul in care Monica a deschis pentru prima data ochii si a avut puterea sa-i rosteasca cateva cuvinte. „Nu ma gandesc decat ca o voi lua de mana si vom merge la casa noastra, in Botosani. Cateva clipe a fost constienta si cand a deschis ochii eram langa ea. Mi-a inviat speranta din suflet cand i-am vazut zambetul de care m-am indragostit, chiar daca medicii m-au avertizat ca starea euforica s-ar putea datora sedativelor si tratamentului facut de-a lungul atator zile. Ne-am cunoscut acum doi ani, iar in ultima perioada locuiam impreuna, la mine acasa. Eu cu Mona m-am inteles din prima zi. In casa la noi era o regula: eu gateam, iar ea spala mereu vasele. A fost constienta cateva clipe si am rugat-o sa lupte. I-am promis ca voi spala mereu vasele fara nicio conditie. Avem planuri de viitor si stiu ca vom ramane impreuna toata viata. Inca mai avem multe de facut”, a povestit Stefan Antohi. Acesta dezvaluie, cu emotie in glas, ca se pregatise sa o ceara pe Monica de sotie chiar inainte de a ajunge sa traiasca acest calvar. Cand au aflat de sarcina si-au propus sa se casatoreasca la Starea Civila, pentru a deveni sot si sotie. Stefan este de meserie inginer la ferma piscicola Stauceni, iar starea materiala ii permitea sa-si rasfete iubita ori de cate ori avea ocazia.

Solista cu voce de aur

Dupa ce a dat Bacalaureatul, Monica a decis sa nu se mai inscrie la o facultate si avea in plan sa faca cateva cursuri intr-un domeniu in care cei doi sa poata dezvolta o afacere. „Monica nu este studenta. Am discutat foarte mult pe aceasta tema si am decis impreuna sa facem ceva de viitor pentru noi, pe un anumit domeniu. Nu s-a pus niciodata problema banilor la noi in casa. Mona a terminat Liceul de Arta si are o voce de aur, este solista dar nu vrea sa faca cariera din acest talent. Asta e marea ei pasiune, dar si-a dat seama ca rampa de lansare pe piata muzicala e compromisul. Acum nu-mi doresc decat sa se faca bine si sa nu mai depinda de aparate. Nimic nu este mai important ca sanatatea ei. O sa consider acest episod o incercare peste care trebuie sa trecem”, a mai spus Stefan.

Rugaciuni la Moastele Sfintei Parascheva

Tanarul a stat zile si nopti la rand pe holurile Spitalului Sf. Spiridon. Multe ore le-a petrecut in Biserica din curtea spitalului, iar de cateva ori a cautat speranta la Racla cu Moastele Sfintei Parascheva. In liniste s-a rugat ore intregi si tot ce a cerut a fost un miracol pentru Monica. „In aceasta perioada m-am apropiat foarte mult de Dumnezeu. Eu am o alta teorie si nu cred doar de fatada. Daca te rogi in tihna, in liniste si intr-un colt pe care il stii doar tu atunci se creeaza o alta stare. Eu si Mona suntem doi oameni credinciosi, dar asta o stim doar noi. Sunt optimist si pentru ca am vazut o echipa de medici extraordinari la Spitalul Sf. Spiridon. Am dat peste medici care vin de acasa, din timpul liber sa o monitorizeze pe Mona. Medici care lucreaza cu profesionalism si inainte de toate nu uita sa fie oameni. In ceea ce-l priveste pe dr. Socolov nu mai vreau sa deschid subiectul. In acest moment trebuie sa fim alaturi de Mona care duce o lupta destul de grea. Razboiul cu medicii nu este acum in mintea mea. Vreau doar ca Mona sa se faca bine”, a incheiat Stefan Antohi.

Organismul tinerei lupta pentru viata

Monica Neamtu a venit la Maternitatea Elena Doamna cu o sarcina extrauterina situata in trompa uterina stanga. Conf. dr. Razvan Socolov a decis sa intervina laparoscopic cu ajutorul celioscopului pentru extragerea sarcinii. In timpul operatiei laparoscopice, care a avut loc luni, 24 martie, medicul Socolov a trecut la metoda clasica. Din ceea ce s-a constatat pana in prezent, medicul Socolov a perforat unul dintre vasele iliace. Dupa a treia operatie, fata a inceput sa piarda foarte mult sange si a fost transferata la Spitalul Sf. Spiridon, la Terapie Intensiva. S-au facut transfuzii cu litri intregi de sange si a fost necesara si a patra operatie. Organismul Monicai inca rezista, chiar daca respira inca cu ajutorul aparatelor.

Sursa: Buna Ziua Iasi

3 thoughts on “Cea mai mare dovada de dragoste. Îngerul păzitor al tinerei nenorocite de ginecolog rupe tăcerea

  1. multa sanatate ii dorim si sa fiti fericiti.cat despre medic sper sa ajunga sa se spanzure sau sa ajunga la fel si el.

  2. Sa nu fim rai. Nici medicul nu a dorit o astfel de nenorocire. A fost un accident nedorit de nimeni. Sa ne rugam pentru sanatatea copilei si a celor din jurul ei.

  3. Sunt o femeie in varsta de 42 de ani cu niste probleme ginecologice, iar cand am fost la D-na Doctor Pitrov,era si Monica Neamtu acolo, in cabinet la dumneaei.Fiind de fata cand m-a controlat doamna doctor ca sa imi prescrie tratamentul,Monica a scos un plic, asezandu-l pe biroul domnei doctor,si se ruga de dumneaei,pentru a obtine o foaie scrisa de doamna Pitrov, cum ca ea ar fi insarcinata la momentul de atunci, desi in realitate nu era.Dupa cateva incercari ale doamnei doctor, de a afla mai bine ce pune la cale fata, dumneaei a intrebat-o: „Mai domnisoara, tu ce vrei sa faci? Ce casa de oameni ,vrei sa „distrugi?” Pe cine vrei sa pacalesti?”La care Monica i-a raspuns: „Eu si prietenul meu suntem demult timp impreuna si vreau ca prin acesta foaie eliberata de dvs, sa-l conving, sa ma ia de sotie” In urma tratamentului, am fost din nou la Doamna Pitrov, la control iar acolo dumneaaei, printre altele, am vazut ca vorbea cu colegele sale de serviciu despre intentia Monicai Neamtu,rasunand prin toata maternitatea si cabinetele ginecologice private,cum ca mai intai, si-a „incercat” norocul pe la toti medicii din Bt.sa obtina acea foita medicala- cum ca ar fi insarcinata, asta inainte sa ramana intr-adevar gravida.Abia dupa ce a ramas insarcinata intr-adevar,diagnosticata la spital,cu sarcina extrauterina aproape in 2 luni, abia apoi a aparut in presa si la tv, cazul extrem de rusinos al ei. Medicii, afland din presa, apoi din realitate, de prietenul ei- baiat inalt, fiu de Director, singur la parinti si cu situatie materiala buna,si-au dat seama ca brunetica originara din Baiceni, intentiona sa „aranjeze” ,printr-o minciuna , o posibila nunta, ce ar fi fost facuta , din partea ei pe interes. Dupa ce a fost diagnosticata cu sarcina extrauterina a urmat un amalgam de complicatii si interventii chirurgicale, zguduind presa si Maternitatea Elena-Doamna si Spitalul Sf. Spiridon, fapt ce au pus medicii pe ganduri la cercetarea acestui caz si la descoperirea cauzelor precise acestei sarcini extrauterine in urma investigatiilor amanuntite, unele dintre ele, din spusele specialistilor, fiind avorturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *