Memoriu privind salariile personalului nedidactic din şcolile botoşănene, trimis de LSI la ministere

Liviu Axinte
Liviu Axinte, liderul LSI

Liga Sindicatelor din Învăţământ Botoşani va ajunge cu salariile personalului nedidactic la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dacă instanţa nu va da câştig de cauză angajaţilor. Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani, susţine că a trimis un memoriu prin care solicită Guvernului, Ministerului Muncii, Ministerului de Finanţe, Ministerului Educaţiei, Comisiilor de muncă din Parlament, parlamentarilor, respectarea plăţii sporului de vechime pentru această categorie de personal, lucru care la această dată nu se întâmplă.

Sindicatul a deschis şi o acţiune în instanţă, nemulţumirea pornind de la introducerea in salariul de bază a sporului de vechime pentru personalul nedidactic din învăţământ, în această categorie intrând paznici, îngrijitori, femei de serviciu.

like facebook

De altfel, memoriul a fost înaintat la Guvern şi aşteptam o discuţie pe tema aceasta. Eu nu ştiu dacă cei care conduc ministerele în cauză ştiu că acestor oameni nu li se plăteşte sporul de vechime. Este o categorie importantă de salariaţi, mai ales în condiţiile în care această categorie a rămas subdimensionată ca număr. Unii s-au pensionat, alţii şi-au dat demisia şi nu au fost angajaţii alţii în locul lor. Există o stare de nemulţumire în rândul oamenilor. Am solicitat în instanţă să rezolvăm problema, dar nu am reuşit să câştigăm la Botoşani şi suntem la Curtea de Apel. Suntem decişi să mergem cu această acţiune inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului„, a spus liderul LSI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *