Foto! Marș eco pe străzile din Dorohoi pentru colectare DEEE

mars eco la dorohoiStrăzile din municipiului Dorohoi au fost luate cu asalt de copiii și tinerii implicați în programul „Patrula de Reciclare”, care, în cadrul Săptămânii altfel, au organizat un marș eco, pentru a-i mobiliza pe oameni să colecteze deșeuri electronice și electrice.

Circa 70 de copii de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi au participat la un marș pe bulevardul central al orașului, cu bannere cu diferite mesaje eco și trimitere la organizatorul principal al programului Patrula de Reciclare, Asociația RoRec,  dar și baloane verzi și albastre.

La Dorohoi au fost organizate de către Patrulele de Recilare din oraș, în cursul acestei zile, doua puncte de colectare unde oamenii au putut aduce aparatură electrică veche. Astfel, în mai puțin de  două ceasuri, la cele două corturi au fost aduse televizoare, frigidere, mașini de spălat, componente de calculator și tot felul de aparate electrice  de mici dimensiuni pe care oamenii nu mai au cum să le mars eco dorohoi folosească, pentru că sunt stricate.

„Avem două centre de colectare, aici la centru și la Piața Plevnei, unde îi așteptăm pe dorohoieni să aducă deșeuri electrice. Sperăm să depășim cantitatea de 750 de kilograme strânsă în luna decembrie, când am avut o altă acțiune de acest fel”, a spus Aurica Borșan, coordonatorul proiectului Patrula de Reciclare.

like facebook

Programul „Patrula de Reciclare” este organizat de Asociația Rorec și se adresează școlilor.  Elevii și profesorii organizează acțiuni de convingere  a oamenilor să colecteze DEEE și nu să le arunce.

colectare deeeCopiii de la Liceul „Regina Maria”, constituiți în  „Patrula de Reciclare”, formată din 20 de persoane, au mai organizat și în luna decembrie o acțiune de colectare la care au strâns circa 750 de kilograme. În martie, tot ei au organizat o acțiune de confecționare mărțișoare din echipamente electrice și electronice vechi.

În total,  potrivit responsabilului local al Asociației RoRec, Simona Ghiga, la nivelul municipiului Dorohoi, s-au strîns, cu ajutorul Patrulelor de Reciclare, circa 900 de kilograme până acum.

„A fost o activitate foarte bine organizată șik surprinzător de progresivă. Copiii s-au mobilizat foarte bine, profesorii coordonatori s-au implicat cu toate resursele posibile pentru o bună participare. S-au strîns la Dorohoi până acum 900 kilograme. Copiii s-au implicat frumos, sunt încântați de programul Patrula de Reciclare”, a spus Simona Ghiga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *