Primarii din judeţ, nemultumiţi că trebuie să strângă câinii de pe străzi şi să le facă adăpost

primari veterinari prefecturaAmenajarea de adaposturi pentru cainii comunitari a iscat nemultumiri in randul primarilor din judetul Botosani. Dupa ce reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor le-a solicitat sa respecte legea si sa infiinteze adaposturi pentru animale, primarii s-au revoltat si au spus ca in comunitatea pe care o conduc sunt probleme cu mult mai importante decat cainii. Ei au reclamat faptul că înfiinţarea acestor adăposturi ar presupune şi anumite costuri, dar şi faptul că cetăţenii nu vor scoate bani din buzunar pentru a le pune cipuri câinilor din curte. Potrivit directorului DSVSA, Minodora Vasiliu, la nivelul judetului Botosani exista doar doua adaposturi autorizate, unul la Botosani si celalalt la Dorohoi. Câinii care vor fi găsiţi în libertate ar putea fi eutanasiaţi.

like facebook

La un moment dat, nici aceste adaposturi nu vor mai face fata, ori pentru ca sunt de mica capacitate, ori ca rezultat al strangerii cainilor comunitari de pe strazi, ceea ce insemna ca vom merge pe extreme, pe eutanasiere sau caini comunitari pe strazi”, a spus directorul DSVSA.

Ea a spus ca una din solutii ar fi aceea de a realiza adaposturi la nivel de orase, in parteneriat cu consiliile locale din vecinatatea orasului.

Din 1900 de câini câţi am eu, în Avrămeni, la 1200-1300 automat proprietarii nu plătesc pentru microcipuri. Ce facem cu 1200 câini?„, a spus primarul de Avrămeni.

Aţi spus să facem cu bani puţini. Nu există nici acei puţini. Nu sunt bani. Nu avem pentru bătrâni, pentru persoanele cu handicap şi dv. veniţi cu adăpostul de câini„, a mai spus un primar.

La rândul său, primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru, a spus că în această acţiune ar trebui să se implice financiar Consiliul Judeţean şi să aloce fonduri cu destinaţie specială unităţilor administrativ-teritoriale.

Reprezentanţii DSVSA au spus că legea sanitar-veterinară nu vrea câini comunitari pe stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *