Paradă ecologică la o grădiniță din Botoşani

Parada ecologica la Gradinita 24 botosani2​Prichindeii de la Grădiniţa nr. 24 au avut parte, miercuri, de o zi colorată, creativă și veselă. Ei au defilat în curtea unității, în fața părinților, într-o paradă de costume ecologice, realizate din materiale reciclabile. Acțiunea face parte din programul „Săptămâna Școala Altfel”, în care și părinții au avut un rol extrem de important.

Este benefic, le stimulează imaginația, creativitatea, valorifică timpul liber și de acasă implicând și familia. Colaborarea cadrelor didactice cu părinții este extreme de necesară pentru educația continuă a micuților. Îmi plac aceste activități și le apreciez foarte mult”, a declarat Nicoleta Cojocariu, mama unui copil.

Parada ecologica la Gradinita 24 botosani2Partener al activității a fost Agenția pentru Protecția Mediului, instituție cu care unitatea colaborează de ani buni de zile și unde micii ecologiști au deschis, în această lună, o expoziție cu teme ecologice.

Este o ocazie pentru copii să învețe că nu trebuie să aruncăm deșeurile, ci să găsim o modalitate de a le valorifica. Apreciem eforturile cadrelor didactice și ale părinților”, a spus Narcisa Dumitriu, inspector în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului, prezentă la activi​t​ate.

Parada ecologica la Gradinita 24 botosani2like facebook“Programul a fost bine întocmit și gândit de cadrele didactice alături de părinți și copii, deoarece am vrut să le oferim activități interesante, frumoase și utile. Părinții s-au implicat în realizarea costumelor din materiale reciclabile împreună cu copiii, folosind diverse tehnici învățate în grădiniță: tăiat, lipit, ansamblat cu scotch sau prin capsare, iar parade a dovedit creativitate din partea părinților și cadrelordidcatice. Am dorit să desfășurăm activitatea în aer liber pentru a-i căli, pentru a le oferi un peisaj frumos, pentru că natura din spațiul curții noastre este curată” a declarat Lăcrămioara Şaramet”, educatoare​.

Parada ecologica la Gradinita 24 botosani2În această săptămână cu activități extracurriculare, preșcolarii de la Grădinița nr. 24 vor planta flori în fața unității, vor îngriji copacii și vor participa la concursuri de desene pe asfalt, concursuri de biciclete și trotinete și la piese de teatru, dar și alte activități în aer liber.​

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *